Οι ημέρες του Πάσχα πλησιάζουν με τα προϊόντα σοκολάτας να έχουν -ως είθισται- την τιμητική τους. Πάντως, οι καταναλωτές θα χρειαστεί να πληρώσουν περισσότερα σε σχέση με πέρσι, λόγω ακρίβειας αλλά και αύξησης της τιμής του κακάο και της κακαόμαζας κατά 45-50%.

Ο ζαχαροπλάστης Μιχάλης Τσατσούλης, μίλησε στην ΕΡΤ για τα επίπεδα των τιμών στα σοκολατένια αβγά, τις καραμέλες και τα τσουρέκια. Σε όλα τα παρασκευάσματα αναμένονται αυξήσεις.

«Έχουμε προσπαθήσει να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις ανατιμήσεις της σοκολάτας, είναι πολύ δύσκολο, λόγω του ότι έχουν αυξηθεί το κακάο, η κακάομάζα κλπ στα 45% με 50% από ότι πέρσι. Παρόλα αυτά εμείς έχουμε κάνει μια αύξηση 1 με 2 ευρώ στο κιλό στα προϊόντα σοκολάτας. Ένα αβγό στα 600 γραμμάρια σοκολάτας κι εμείς το πουλάμε συσκευασμένο με διακόσμηση στα 20 ευρώ. Τις καραμελίτσες σοκολάτας στα 10 ευρώ. Τα κουνελάκια και τα λαγουδάκια που πέρυσι ήταν στα 12 ευρώ εφέτος είναι στα 15 ευρώ», σημείωσε.

«Τα τσουρέκια σοκολάτας στοιχίζουν 16,5 ευρώ το τεμάχιο, ενώ τα απλά τσουρέκια στα 8,90 ευρώ το ένα, είναι στα 750 γραμμάρια, με δάκρυ μαστίχας κι ελληνικά βούτυρα. Προσπαθούμε να κρατάμε την ποιότητα αλλά και την τιμή όσο γίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα», πρόσθεσε ο κ. Τσατσούλης.

Διαβάστε ακόμη: