Η έκβαση της πανδημίας, το τρίτο κύμα που ανατρέπει σχεδιασμούς, η αδυναμία άρσης του λοκντάουν, το κόστος χρηματοδότησης των πληγέντων και η καθίζηση εμπορίου, εστίασης και οικονομίας δημιουργούν αναπόφευκτα νέα δεδομένα τα οποία μελετά και επεξεργάζεται η κυβέρνηση ενόψει κρίσιμων πολιτικών αποφάσεων!

Παρά το γεγονός ότι στο Μαξίμου ο αρχικός σχεδιασμός εμπεριείχε το σενάριο για προσφυγή στην κάλπη το φθινόπωρο, όταν η πανδημία θα είχε αντιμετωπισθεί και η οικονομία θα είχε αρχίσει να ανακάμπτει μετά από ένα πολύ θετικό καλοκαίρι, την ώρα τούτη τα πάντα ανατρέπονται και νέοι σχεδιασμοί μπαίνουν πάνω στο τραπέζι.

Καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι η αλλαγή των δεδομένων οδηγεί το Μαξίμου στην απόφαση να μην προσφύγει πλέον πρόωρα στις κάλπες αλλά να επιδιώξει να εξαντλήσει την τετραετία!

Υπό αυτό το πρίσμα το νέο πλάνο των επιτελών του Μαξίμου και των κομματαρχών της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει εξάντληση της τετραετίας, εκτός και εάν προκύψουν ιδανικές προϋποθέσεις το 2022, και εκλογές το καλοκαίρι του 2023!

Ο νέος αυτός σχεδιασμός του Μαξίμου και προσωπικά του πρωθυπουργού προβλέπει κατά πληροφορίες ευρύ, δομικό ανασχηματισμό τον Σεπτέμβρη ούτως ώστε με την αντιμετώπιση της πανδημίας να σηματοδοτηθεί ένα σημείο εκκίνησης για την κυβέρνηση και για τη χώρα, μια αφετηρία δυναμικής προσπάθειας να υλοποιηθεί το κυβερνητικό έργο και να δρομολογηθεί η ανάκαμψη της οικονομίας!

Σε αυτό το πλαίσιο αναμφίβολα θα ενταχθούν τόσο η απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ όσο και η αξιοποίηση των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης που αθροιστικά αγγίζουν τα 72 δισ. ευρώ!

Παράλληλα θα επιδιωχθεί η εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος προκειμένου διά μέσου αυτού να χρηματοδοτηθεί το επιχειρηματικό γίγνεσθαι της χώρας και παράλληλα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις προσέλκυσης ξένων επενδυτών και εισροής νέων, φρέσκων κεφαλαίων στην οικονομία, τις επιχειρήσεις, τις επενδύσεις.

Τέλος, καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του απαραίτητου ευνοϊκού κλίματος είναι η διευθέτηση στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό των ελληνοτουρκικών σχέσεων, οι οποίες εδώ και καιρό βρίσκονται στο κόκκινο.

Γεγονός καθόλου εύκολο, για να λέμε την αλήθεια…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.