self test όπως φαίνεται ξεκλειδώνουν τα λουκέτα της αγοράς.

Οι ειδικοί εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και της εστίασης στις αρχές Απριλίου αν και ο καλός καιρός απ’ ό,τι φαίνεται δεν μπορεί να κρατήσει Αθηναίους και Θεσσαλονικείς στα σπίτια τους.

Ετσι λοιπόν, θα δούμε τις επόμενες ημέρες μια ελεγχόμενη επανεκκίνηση.

Η κυβέρνηση ακούει και τους ειδικούς που λένε «καλύτερα έξω ο κόσμος παρά να συγχρωτίζεται στα σπίτια» κι έτσι όλα συνηγορούν στο ότι η χώρα θα αρχίσει δειλά δειλά να σηκώνει ρολά.

Το λιανεμπόριο και τα σχολεία έχουν προτεραιότητα για την κυβέρνηση αν και ακόμα δεν είναι σίγουρη η σειρά με την οποία θα λειτουργήσουν.

Η 5η Απριλίου ωστόσο φαίνεται να κλειδώνει ως η ημερομηνία που προκρίνεται για το πρώτο άνοιγμα.

Με το Πάσχα να βρίσκεται μπροστά και τον τουρισμό να κάνει τα πρώτα δειλά βήματα το άνοιγμα της εστίασης μπαίνει στο τραπέζι αλλά χρονικά προσδιορίζεται από τα μέσα Απριλίου και μετά.

Ετσι λοιπόν, η κυβέρνηση θέτει τρία ερωτήματα στους ειδικούς που συνεδριάζουν την προσεχή Τετάρτη:

-διαδημοτικές μετακινήσεις

-λιανεμπόριο

-σχολεία

Στην παρούσα φάση, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα δεν είναι τόσο αισιόδοξα τα μηνύματα και για τα τρία ζητήματα που έχουν τεθεί, ωστόσο, τα δεδομένα αλλάζουν μέρα με τη μέρα και γι αυτό δεν μπορεί να προδικάσει κανείς τίποτα. Στην επόμενη φάση, η κυβέρνηση μελετά το πώς θα επανεκκινήσει η οικονομία με βασικούς άξονες τον τουρισμό και την εστίαση.

Τις επόμενες ημέρες θα πέσουν 700 εκατομμύρια σε τουρισμό κι εστίαση, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Open TV και το πακέτο με τα κεφάλαια επανεκκίνησης θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες από τους αρμόδιους υπουργούς.

Εξάλλου, αύριο, Δευτέρα είναι προγραμματισμένο υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο το βασικό θέμα της ατζέντας θα είναι η παρουσίαση του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη. Η χώρα μας, διεκδικεί επιχορηγήσεις 18 δισ. ευρώ από την Ευρώπη και άλλα 13 δισ. ευρώ θα είναι δάνεια του Ταμείου για ιδιωτικές επενδύσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.