Τα μη ανταλλάξιμα διακριτικά (NFT) προσφέρουν έναν νέο τρόπο πώλησης και διανομής ψηφιακής τέχνης και έχουν τη δυνατότητα να ξεκλειδώσουν νέες ροές εσόδων για καλλιτέχνες στην ψηφιακή εποχή.

Ακολουθούν πέντε τρόποι για να δημιουργήσετε έσοδα από την ψηφιακή σας τέχνη με NFT.

Κλασματοποιημένη ιδιοκτησία

Αυτό περιλαμβάνει τον διαχωρισμό της ιδιοκτησίας ενός έργου τέχνης σε μικρότερα μέρη και την πώλησή τους ως μάρκες, επιτρέποντας σε πολλούς επενδυτές να κατέχουν μερίδιο στο έργο τέχνης.

Για παράδειγμα, ένας καλλιτέχνης μπορεί να δημιουργήσει 100 μάρκες για ένα έργο τέχνης και να τα πουλήσει σε 100 διαφορετικούς αγοραστές, καθένας από τους οποίους κατέχει ένα μερίδιο του έργου τέχνης.

Δυναμικά NFT

Τα δυναμικά NFT είναι ένας τύπος NFT που αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, δημιουργώντας μια μοναδική και εξελισσόμενη εμπειρία για τον ιδιοκτήτη.

Τα δυναμικά NFT μπορούν να χρησιμοποιήσουν εξωτερικές πηγές δεδομένων για να ενημερώσουν το έργο τέχνης, όπως ροές μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή πραγματικές εμφανίσεις.

Για παράδειγμα, το “The Eternal Pump” είναι ένα δυναμικό NFT που αλλάζει ως απάντηση στην άνοδο και την πτώση της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Το έργο τέχνης γίνεται πιο περίπλοκο και περίπλοκο όσο αυξάνεται η αξία των κρυπτονομισμάτων, ενώ γίνεται πιο απλό και αφηρημένο καθώς η αξία τους πέφτει.

Επειδή επιτρέπουν στους θεατές να παρακολουθούν τις αλλαγές στο έργο τέχνης και να το βλέπουν να αναπτύσσεται με την πάροδο του χρόνου, τα δυναμικά NFT μπορούν να φέρουν έναν νέο βαθμό συμμετοχής και αφοσίωσης στους συλλέκτες.

Δικαιώματα

Τα NFT μπορούν να προγραμματιστούν ώστε να πληρώνουν αυτόματα στον καλλιτέχνη ένα ποσοστό της πώλησης κάθε φορά που το NFT μεταπωλείται σε δευτερεύουσα αγορά.

Αυτό επιτρέπει στους καλλιτέχνες να συνεχίσουν να επωφελούνται από τη δουλειά τους ακόμη και μετά την αρχική πώληση.

Gamification (Παιχνιδοποίηση)

Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία διαδραστικών μη ανταλλάξιμων διακριτικών με τα οποία οι χρήστες μπορούν να παίξουν ή να χρησιμοποιήσουν σε παιχνίδια.

Για παράδειγμα, το Axie Infinity είναι ένα παιχνίδι που χρησιμοποιεί τα NFT ως περιουσιακά στοιχεία παιχνιδιού, με τους παίκτες να μπορούν να τα αγοράσουν, να τα πουλήσουν και να τα ανταλλάξουν για να δημιουργήσουν τους χαρακτήρες του παιχνιδιού τους.

Συνδέσεις φυσικών περιουσιακών στοιχείων

Οι συνδέσεις φυσικών στοιχείων με NFT περιλαμβάνουν τη σύνδεση ενός φυσικού αντικειμένου με ένα μοναδικό ψηφιακό στοιχείο, συνήθως χρησιμοποιώντας ένα μοναδικό αναγνωριστικό ή κωδικό.

Αυτό μπορεί να παρέχει έναν τρόπο επαλήθευσης της γνησιότητας και της ιδιοκτησίας του φυσικού αντικειμένου, ενώ επιτρέπει επίσης τη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας και της αξίας του σχετικού ψηφιακού στοιχείου.

Διαβάστε περισσότερα