Η ιδέα για τη δημιουργία της Chiron Profilée γεννήθηκε έπειτα από αιτήματα εκλεκτών πελατών της Bugatti που ενθουσιάστηκαν το 2020 με το σκληροπυρηνικό χαρακτήρα της Chiron Pur Sport, η οποία όμως ξεπούλησε αμέσως. Έτσι αποφασίστηκε η δημιουργία μιας Chiron που θα ενσωματώνει πτυχές από τον εκρηκτικό χαρακτήρα της κορυφαίας έκδοσης Pur Sport.

Το όνομα Profilée είναι εμπνευσμένο από την ιστορική Type 46, ένα από τα πρώτα μοντέλα που δημιούργησε ο Ζαν Μπουγκάτι και ξεχώρισε για τη γραμμή στο πίσω τμήμα του αμαξώματος. Σημείο αναφοράς λοιπόν στη νέα Chiron Profilée αποτελεί η καθηλωτική «ουρά» της, η οποία ενσωματώνει μια κομψή αεροτομή που εξυπηρετεί δύο βασικές λειτουργίες.

Πρώτον, η carbon αεροτομή εξασφαλίζει σταθερότητα και έλεγχο μέχρι την τελική ταχύτητα των 380 χλμ./ώρα αυξάνοντας την κάθετη δύναμη στον πίσω άξονα. Δεύτερον, χρησιμοποιεί αρνητική πίεση για να αναρροφά ζεστό αέρα από το χώρο του κινητήρα μέσω δύο εσωτερικών τούνελ.

Ο W16 κινητήρας των 1.500 ίππων τροφοδοτεί τη νέα Chiron Profilée, ενώ σε σύγκριση με τη Chiron Sport έχει 15% κοντύτερη σχέση μετάδοσης, τελική ταχύτητα 380 αντί 350 χλμ./ώρα, ενώ επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα εντός 2,3 δευτ. και από 0-200 χλμ./ώρα σε 5,5 δευτ. Η νέα Chiron Profilée θα δημοπρατηθεί από τον οίκο RM Sotheby’s την 1η Φεβρουαρίου στο Παρίσι και ένα ποσοστό των εσόδων θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Διαβάστε ακόμη: