Η αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας και το ενδιαφέρον της Παγκρήτιας Τράπεζας ώστε να εισέλθει στο χρηματιστήριο διά της πλαγίας οδού
 
Στο προσκήνιο επιστρέφει η Τράπεζα Αττικής, καθώς υπάρχουν διάφορα σενάρια προκειμένου η κυβέρνηση να διευθετήσει ένα ακόμα “αγκάθι” στις τράπεζες. Η Τράπεζα χρειάζεται αύξηση κεφαλαίου καθώς με τις τιτλοποιήσεις κοντεύει να ξεμείνει από κεφάλαια.
Η μια λύση, η οποία εξετάζεται είναι η απορρόφηση από την Εθνική Τράπεζα, είτε μια σχέση ανταλλαγής, είτε με “σπάσιμο” καλής και κακής Αττικής. Η Εθνική Τράπεζα, διερευνά διάφορα σενάρια ως προς την κεφαλαιακή της ενίσχυση με αύξηση κεφαλαίου μετά την τιτλοποίηση κόκκινων δανείων, ύψους 6,3 δισ. ευρώ και την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής με 420 εκατ. ευρώ.
Με ενίσχυση κεφαλαίων 1 -1,5 δισ. ευρώ ισχυροποιείται σημαντικά έναντι του ανταγωνισμού ενώ θα προκύψουν οφέλη και για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το οποίο θα σπεύσει να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου – όπως και στην Τράπεζα Πειραιώς. Μια δεύτερη λύση για την Αττικής, όπως προαναφέρθηκε είναι να απορροφηθεί από την Εθνική Τράπεζα το καλό κομμάτι και να δοθεί το κακό σε κάποια εταιρεία από τους διαχειριστές δανείων.
Ενδιαφέρον και από Παγκρήτια – Νέος Ceo στην Παγκρήτια ο αναπληρωτής ceo της Αττικής;
Για την Τράπεζα Αττικής, όμως, ενδιαφέρον έχει επιδείξει και η Παγκρήτια Τράπεζα του Μιχάλη Σάλλα, η οποία θα πετύχαινε ένα διπλό στόχο : Αφενός να μεγαλώσει το ενεργητικό και αφετέρου να εισέλθει διά της πλαγίας οδού στο χρηματιστήριο. Το εμπόδιο βεβαίως, είναι τα κόκκινα δάνεια και ζημιά από τις τιτλοποιήσεις. Χθες πάντως σημειώθηκε μια πρωτοφανής κίνηση. Ανακοινώθηκε ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Παγκρήτιας Τράπεζας είναι ο κ. Α. Βαρθολομαίος, ο οποίος παραμένει αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής. Δεν γνωρίζουμε εάν θα ακολουθήσει η παραίτηση ή εάν η “μεταγραφή” έγινε λόγω “κεκτημένης ταχύτητας”.