Άνοδο σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους δείκτες να βρίσκουν στήριξη στο «πράσινο φως» από τον Ντόναλντ Τραμπ για τη μεταβίβαση της εξουσίας στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Το θετικό κλίμα ενισχύουν τα θετικά νέα από το μέτωπο της ανάπτυξης των εμβολίων κατά του κορωνοϊού και την πιθανή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στη Γαλλία.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει άνοδο 0,9% στις 13.247 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει κέρδη 0,7% στις 6.374 μονάδες.
Ο CAC 40 στο Παρίσι διαπραγματεύεται στις 5.541 μονάδες με άνοδο 0,9%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται 1,5% στις 22.025 μονάδες και ο ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 0,9% στις 8.055 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,8%, βρίσκοντας στήριξη στις μετοχές των εταιριών ταξιδίων καθώς και του κλάδου πετρελαίου και αερίου μετά την άνοδο των παγκόσμιων τιμών αργού στα υψηλότερα επίπεδά τους από τον Μάρτιο.
Όσον αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία, η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, αναπτύχθηκε με ρυθμό-ρεκόρ 8,5% το τρίτο τρίμηνο, αλλά οι προοπτικές της επηρεάζονται από το δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού, το οποίο οδήγησε στην επιβολή μερικού lockdown στις οικονομικές δραστηριότητες.