Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με πανίσχυρο ξένο παίκτη, με επιτυχημένη προϊστορία στην ελληνική επιχειρηματική και χρηματιστηριακή αγορά, βρίσκονται οι «εφοπλιστές» (στην Ελλάδα ως γνωστόν ότι δηλώσεις είσαι) Μπακοκαυμενάκηδες, όσον αφορά την πώληση των μετοχών που κατέχουν (άνω του 30%) στον κατασκευαστικό – και όχι μόνο – όμιλο «Ελλάκτωρ»!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, οι «εφοπλιστές» των διεθνών υδάτων του Περσικού κόλπου και της Βενεζουέλας του Μαδούρο, διενεργούν την ώρα τούτη συνομιλίες με το fund του περίφημου Τσέχου επενδυτή Σμετς, ο οποίος είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν στο μετοχικό κεφάλαιο τόσο της εισηγμένης συστημικής τράπεζας Πειραιώς, όσο και πολύ μεγάλης πρώην κρατικής εταιρείας υψηλής κεφαλαιοποίησης (ΟΠΑΠ), ενώ είχε συμμετάσχει στον διαγωνισμό ως ένας εκ των δύο υποψηφίων, για την απόκτηση της ΔΕΠΑ Υποδομών που κατέληξε στην κοινοπραξία Italgas- Ομίλου Κοπελούζου!

Ο Τσέχος «παίκτης» των αγορών, φέρεται να έχει δείξει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την απόκτηση του 30% και πάνω, που κατέχουν στον Ελλάκτωρα οι Μπακοκαυμενάκηδες, οι οποίοι λόγω των εξελίξεων στην Ενέργεια και της διεθνούς ευνοϊκής για τον κλάδο συγκυρίας, έχουν σηκώσει ψηλά τον πήχη και φέρονται να ζητούν ως τίμημα 1,80 ευρώ ανά μετοχή!

Η προηγούμενη πρόταση που είχαν λάβει, σε διαπραγματεύσεις που έλαβαν χώρα πριν από 20 μέρες, ήταν στην τιμή των 1,50 ευρώ και προερχόταν από μεγάλη εγχώρια επιχειρηματική οικογένεια!

Την ώρα τούτη ωστόσο ο Τσέχος, που μπήκε σφήνα τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Μπακοκαυμενάκηδων – επιχειρηματικής οικογένειας είχαν «παγώσει», φέρεται να έχει ανεβάσει την προσφορά του στα 1,70 ευρώ ανά μετοχή, πλησιάζοντας πολύ τις απαιτήσεις των «εφοπλιστών» της ορεινής Αρκαδίας και του Αστέρα Τρίπολης!

Υπό αυτό το πρίσμα οι δύο πλευρές φέρονται να έχουν έρθει πολύ κοντά! Ο Τσέχος θέλει πολύ να μπει στον Ελλάκτωρα, τον πιστεύει, ενώ οι «εφοπλιστές» θα φύγουν με ένα κέρδος τουλάχιστον της τάξης του 25%!!!

Από την άλλη πλευρά, η εκτίμηση της στήλης είναι πως η μεγάλη επιχειρηματική οικογένεια θα έπρεπε να την «καθαρίσει» τη δουλειά, γιατί οι προοπτικές που διανοίγονται είναι τεράστιες!

Εν πάσει περιπτώσει, προς το παρόν αναμένουμε την ετυμηγορία των Μπακοκαυμενάκηδων, οι οποίοι ως γνωστόν δεν διαθέτουν την απαιτούμενη ρευστότητα για να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου μαμούθ (από 300-500 εκατ. ευρώ) που σχεδιάζουν οι Ολλανδοί στον Ελλάκτωρα!!!


Όλα κι όλα δύο τηλεφωνήματα σε Ριμπολόβλεφ και Καλτσίδη από τις Ελληνικές Αρχές!

Επειδή πολλά λέγονται και πολλά γράφονται σχετικά με το δήθεν «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων και των τραπεζικών λογαριασμών των Ρώσων Ολιγαρχών στη χώρα μας, σας λέμε ξεκάθαρα «κρατήστε μικρό καλάθι»!

Όπως άλλωστε αποκαλύψαμε και χθες, καμία τράπεζα δεν επιβεβαιώνει αρμοδίως ότι «δεσμεύτηκαν» τραπεζικοί λογαριασμοί, ενώ στην περιβόητη λίστα των 877 Ρώσων ολιγαρχών με σχέσεις επιρροής μρ τη Μόσχα, δεν περιλαμβάνεται κανείς «δικός μας» ούτε καν ο Σαββίδης!

Για να ξέρετε λοιπόν, το μόνο που συνέβη ήταν ότι από την Επιτροπή Ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ούτε δεσμεύσεις έγιναν, ούτε κατασχέσεις, παρά τις διαρροές για δήθεν κυρώσεις!!!

Μόνο δύο τηλεφωνήματα έγιναν όλα κι όλα από κυβερνητικής πλευράς σε δύο κανονικούς Ρώσους ολιγάρχες που κατέχουν περιουσιακά στοιχεία στη χώρα μας και οι οποίοι παρά το τεράστιο μέγεθος τους δεν περιλαμβάνονται στη λίστα των κυρώσεων: Στον ιδιοκτήτη της Μονακό FC Ριμπολόβλεφ, που είναι ιδιοκτήτης των νήσων Σκορπιός (πρώην του Αριστοτέλη Ωνάση) και Σπάρτη στο Ιόνιο και στον μεγιστάνα του τσιμέντου και όχι μόνο ομογενούς Φιλάρετου Καλτσίδη που έχει σπίτι στη Μεσσηνία και ειδικότερα στην Κορώνη!


Το Άγιο Όρος, οι Διοικητές, οι κατάσκοποι και οι έρευνες των αμερικανικών Αρχών!

Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, ότι οι Αμερικανικές υπηρεσίες έχουν εστιάσει στο Άγιον Όρος και στα όσα συμβαίνουν στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής όπου η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, τα τραπεζικά εμβάσματα προς φυσικά πρόσωπα δίνουν και παίρνουν, ενώ η διακίνηση υπόπτων και περίεργων προσώπων που μπαίνουν και βγαίνουν είναι ύποπτη και αξιοσημείωτη!

Σύμφωνα με πληροφορίες που απορρέουν από αμερικανικές πηγές, πιθανολογείται ότι εντός του φυσικού ορίου του Αγίου Όρους υπάρχουν εστίες κατασκόπων, οι οποίοι χωρίς την ύπαρξη εξονυχιστικών ελέγχων μπορούν να κινούνται μεταξύ Ιερών Μονών Ρωσικής επιρροής!

Και υπό την έννοια αυτή ο αμερικανικός παράγων επιρρίπτει ευθύνες και στις εκάστοτε Διοικήσεις του Αγίου Όρους, πρόσωπα τοποθετημένα απευθείας από τις κυβερνήσεις, τα οποία θα όφειλαν να λάβουν μέτρα, τόσο στο παρελθόν όσο και στην ώρα τούτη!

Το βέβαιον είναι, όπως επισημαίνουν έγκυρες πηγές, ότι οι Αμερικανικές Υπηρεσίες και Αρχές θα εξετάσουν εξονυχιστικά τον ρόλο του καθενός εμπλεκόμενου στο Άγιο Όρος, από Διοικητές έως και Ηγούμενους, προκειμένου να καταδειχθεί εάν εμπλέκονται σε σχέσεις επιρροής με τη Ρωσία και τον Πούτιν και αν έχουν επωφεληθεί οικονομικά διά μέσω της οποιασδήποτε επιχειρηματικής δράσης στην οποία έμμεσα ή άμεσα δραστηριοποιούνται!

Στον βαθμό που να αφήνουν ανεξέλεγκτα τα φυσικά όρια και να γίνεται την ώρα τούτη ένα πέρα δώθε κατασκόπων, υπό την ανοχή αξιωματούχων που φέρονται να έχουν (ακόμη και αυτή τη στιγμή) επιχειρηματικά νταραβέρια με τη Μόσχα!


«Πέφτουν βροχή» οι «προτάσεις» για Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ, Μότορ Όιλ, ΕΛΠΕ, Μυτιληναίο, Ιντρακάτ!

Έναν πραγματικό καταιγισμό προτάσεων για την απόκτηση πακέτων μετοχών μέσω Χρηματιστηρίου δέχονται κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα οι κορυφαίες ενεργειακές εταιρείες της χώρας, οι οποίες την ώρα τούτη θεωρούνται ως οι ευνοημένες της κρίσης και της διεθνούς συγκυρίας και αδιαμφισβήτητα έχουν αποκτήσει την πρωτοκαθεδρία στην χρηματιστηριακή αγορά σέρνοντας το χορό της ανόδου!

Πέραν πάσης αμφιβολίας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τόσο από πανίσχυρους ξένους θεσμικούς όσο και από κορυφαίους επιχειρηματίες έχουν μπει οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακής, που επιδεικνύει μια πρωτοφανή χρηματιστηριακή συμπεριφορά και ένα «επιστημονικό» μάζεμα, του Ελλάκτωρα (που έχει μεγάλο αγκάθι τους Μπακοκαυμενάκηδες) κυρίως λόγω Άνεμου, της Μότορ Όιλ η οποία φημολογείται ότι αναπτύσσει επιθετική δράση στον χώρο αλλά και των ΕΛΠΕ για τα οποία επίσης εκδηλώνεται σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον από μεγάλους και επώνυμους επιχειρηματίες!

Ταυτοχρόνως στο κάδρο των ξένων έχουν μπει εδώ και καιρό οι «διαχρονικές μεγάλες δυνάμεις» του κλάδου, όπως η ΔΕΗ την οποία καθοδηγεί η Goldman Sachs και ο Μυτιληναίος, ενώ αξιοσημείωτη είναι πλέον και η παρουσία της Ιντρακάτ!

Το γεγονός είναι ότι την ώρα τούτη με αφορμή τα νέα δεδομένα στην Ενέργεια διεθνώς, οι μεγάλες, ισχυρές και υγιείς εγχώριες ενεργειακές εταιρείες δεν αφήνουν αδιάφορους ούτε τους κορυφαίους Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες, ούτε τους επώνυμους διαχειριστές ξένων οίκων, όπως για παράδειγμα της Macquarie η οποία «βλέπει δυνατά» την εγχώρια πιάτσα ή «παλιό καλό θεσμικό παίκτη» της αγοράς, που αφού πρώτα μπήκε σε εισηγμένη τράπεζα και μετά σε εταιρία υψηλής κεφαλαιοποίησης, την ώρα τούτη φλερτάρει με τον σέξι συνδυασμό μεγάλων έργων και ενέργειας σε ένα πακέτο!!!

Ταυτοχρόνως είναι οφθαλμοφανές πως κάτι γίνεται στην Μότορ Όιλ καθώς οι Βαρδινογιάννηδες θέλουν να ενδυναμώσουν τη θέση τους και να μπουν μπροστά στις εξελίξεις, ενώ στα ΕΛΠΕ όπως ήδη το Radar έχει αποκαλύψει, πολύ ισχυρός Έλληνας επιχειρηματίας αλλά και ο ομογενής μεγιστάνας των Τσιμέντων Φιλάρετος Καλτσίδης εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση των μετοχών του Σπύρου Λάτση!