Πριν από περίπου μία εβδομάδα εντοπίστηκε πετρέλαιο σε κάποια ντεπόζιτα σπιτιών στη Ζάκυνθο.Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ζακύνθου ενημέρωσε τους πολίτες για την πορεία των ερευνών, καθώς και για τους δρόμους της πόλης που υδροδοτούνται με βυτιοφόρα. Στην ανακοίνωσή της ανέφερε πως «οι εργασίες ξεκίνησαν στο υπαίθριο θέατρο, επισκευάσθηκε βλάβη πριν την οδό Χιώτη ενώ θα γίνει εκσκαφή στην αρχή της περιοχής που έπεσε το πετρέλαιο. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει εντοπιστεί πετρέλαιο. Επίσης, πραγματοποιήθηκε πλύσιμο του αγωγού από τον Άγιο Λάζαρο, την Τερτσέτη έως και το κατάστημα “24ωρες”».

240115105740_zakinthos

Στην ίδια ανακοίνωση, συμπλήρωσε πως σε όσες περιοχές δεν ολοκληρώθηκε η δωρεάν διανομή νερού την Παρασκευή, αυτό θα συνεχιστεί και το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου.

Μάλιστα, η δωρεάν διανομή νερού τονίζεται ιδιαίτερα, καθώς είχαν προηγηθεί καταγγελίες για αισχροκέρδεια από ορισμένους επαγγελματίες υδρομεταφορείς. Το θέμα της εισροής πετρελαίου στο δίκτυο και όλες οι εξελίξεις γύρω από αυτό, παρακολουθούνται από την Εισαγγελία Ζακύνθου, στην οποία έχουν καταθέσει ο δήμαρχος Γιώργος Στασινόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Διονύσης Τουρκάκης, μέλη της αντιπολίτευσης και διάφοροι φορείς του νησιού.

Να σημειωθεί πως η υδροδότηση, με κάθε είδους βυτία, γίνεται σχεδόν σε 24ωρη βάση. Στην όλη διαδικασία συμμετέχουν ενεργά εθελοντές αλλά και εργαζόμενοι στον δήμο.

Διαβάστε ακόμη: