Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90,1», αναφέρθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές, κληθείς να απαντήσει αν θα είναι και ο ίδιος υποψήφιος.

Αρχικά, ο κ. Ζαχαριάδης σχολίασε την υποστηρικτητική δήλωση του βουλευτή των «Σπαρτιατών» προς τον Ηλία Κασιδιάρη, λέγοντας ότι «έχει ενδιαφέρον πως είναι δυνατόν εν έτει 2023 να βγαίνουν βουλευτές στο βήμα της Βουλής και να κάνουν καμπάνια υπέρ του Κασιδιάρη για δήμαρχο Αθηναίων ενώ έχουμε κάνει όλη αυτή τη συζήτηση προεκλογικά για το πώς θα αποκλείσουμε τους φασίστες και τους ναζί από τη Βουλή. …Δεν ξέρω τι περιθώρια έχει ο κ. Στίγκας να κάνει διαφορετικά».

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να συζητήσουν περί νομοθετικής πρωτοβουλίας προκειμένου να αποκλειστεί ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Υπάρχει απόλυτη αναγκαιότητα για νομοθετική πρωτοβουλία, να υπάρξει διάλογος των κορυφαίων συνταγματολόγων της χώρας και επιτέλους αυτή τη φορά γιατί την προηγούμενη φορά απέτυχαν, να πάμε συναινετικά. Σε ότι μας αφορά θα πάρουμε πρωτοβουλίες τις επόμενες διακομματικά όμως και όχι με παιχνίδια πάλι».

Σχολιάζοντας αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος δήμαρχος για το δήμο Αθηναίων, ο Κώστας Ζαχαριάδης είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει μια συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία το απόγευμα, σύντομα θα ολοκληρώσουμε τις προτάσεις μας για τους δήμους και τις περιφέρειες και πιστεύω ότι θα έχουμε χρόνο είτε με την μια εξέλιξη είτε με την άλλη να συζητήσουμε».

«Είναι μια τιμητική πρόταση από την πλευρά του κόμματος να προτείνεται κάποιος για υποψήφιος για το δήμο Αθηναίων, θα το δούμε το απόγευμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης.

Όσον αφορά την ενδεχόμενη πρόταση υποψηφιότητας του κ. Φίλη, ανέφερε: «Είναι επίσης μια καλή πρόταση, τον αγαπώ πολύ τον Νίκο και τον εκτιμώ, θεωρώ ότι είναι σημαντικός αγωνιστής θα τα συζητήσουμε όλα τ’ απόγευμα και θα καταλήξουμε. Τις επόμενες ώρες ή τις επόμενες μέρες πρέπει να καταλήξουμε».

Σχετικά με την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο οικονομικό νομοσχέδιο, σημείωσε: «Εμείς δεν ακολουθούμε το ΠΑΣΟΚ, εμείς κάνουμε αντιπολίτευση στη ΝΔ με βάση το πρόγραμμά μας εκεί που θεωρείς ότι η ΝΔ τα λεει σωστά ψηφίζεις τα άρθρα. Η ψήφιση ενός νομοσχεδίου έχει να κάνει με το αν συμφωνείς με τη γενικότερη φιλοσοφία της οικονομικής πολιτική άρα δεν μπαίνει ποιος είναι πιο σκληρός και πιο ελαστικός. Εγώ νομίζω ότι σε αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο που τώρα ξεκινά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να διαλέξει μεταξύ του σκληρού και του χαλαρού, πρέπει να είναι σοβαρός, πρέπει να είναι τεκμηριωμένος, κοστολογημένος, πρέπει να έχει προτάσεις και πρέπει να έχει ανοιχτά τα αυτιά του και τα μάτια του στην κοινωνία. Το ΠΑΣΟΚ ας κάνει ότι θέλει, το ΚΚΕ ας κάνει ότι θέλει. Εμείς έχουμε την ευθύνη, αυτή μας έδωσε ο λαός, να είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση να αναδιοργανωθούμε, να ετοιμαστούμε, να αλλάξουμε σημαντικά παίρνοντας το μήνυμα των εκλογών και να μπορούμε να είμαστε η πρώτη επιλογή για εν δυνάμει κυβέρνηση την επόμενη μέρα άρα δεν θα ασχολούμαστε με τα μικρότερα κόμματα, θα ασχολούμαστε με τον εαυτό μας και με την κυβέρνηση».

Ερωτηθείς αν θα επιδιώξει επικοινωνία για στήριξη από το ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση που πάρει το χρίσμα και περάσει στο δεύτερο γύρο, ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε: «Βεβαίως θα επιδιώξω και από τον πρώτο γύρο και όχι μόνο με το ΠΑΣΟΚ. Έχω την άποψη ότι θα μπορούσαμε ένα είχαμε κάνει μεγαλύτερες και περισσότερες αυτοδιοικητικές συμμαχίες. Εγώ αν ”περπατήσω” την επόμενη περίοδο στην Αθήνα θα κινηθώ αυτοδιοικητικά, δεν θα κινηθώ κομματικά. Εγώ δεν θα κατέβω ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κρύβομαι στο ΣΥΡΙΖΑ είμαι, αυτές είναι οι απόψεις μου εάν όμως προκριθεί αυτή η κατάσταση θα πάω να μιλήσω για την πόλη και θα συζητήσω και θα ζητήσω μεγαλύτερες συναινέσεις και λύσεις για την πόλη».

Διαβάστε περισσότερα