Οι ευρωπαϊκές μετοχές παρουσίασαν ελάχιστες αλλαγές την Πέμπτη, καθώς οι παγκόσμιες αγορές αναζητούν νέα υψηλά ρεκόρ για να κλείσουν τη χρονιά.

Ο  πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διαπραγματεύεται γύρω από την γραμμή μη μεταβολής μέχρι τα μέσα του πρωινού, με τις μετοχές της υγειονομικής περίθαλψης να ενισχύονται κατά 0,5% ενώ οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου υποχώρησαν 0,6%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7718.03 μονάδες μειωμένος κατά 0,09%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται πτωτικά κατά 0,18% στις 16711.38 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σε αρνητικό έδαφος κατά 0,36% στις 7544.22 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 30390.73 μονάδες μειωμένος κατά 0,10%.

Στις ΗΠΑ, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών μεταβλήθηκαν ελάχιστα στις αρχές της προκαταρκτικής συνεδρίασης μετά από άλλη μια μέρα μέτριας ανόδου στη Wall Street, με τον S&P 500 σημείο αναφοράς κλείνει επίσης σε υψηλό ρεκόρ.

Οι μετοχές στην Ασία-Ειρηνικό ήταν ως επί το πλείστον υψηλότερες κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις αγορές στην ηπειρωτική Κίνα και το Χονγκ Κονγκ να οδηγούν σε κέρδη και τον S&P/ASX 200 της Αυστραλίας να βρίσκεται κοντά σε υψηλό δύο ετών. Οι Nikkei 225 και Topix της Ιαπωνίας διέκοψαν την τάση να σημειώνουν μικρή πτώση.

Οι όγκοι συναλλαγών αναμένεται να είναι χαμηλοί κατά τις δύο τελευταίες ημέρες του έτους, με λιγότερα στοιχεία δεδομένων στο οικονομικό ημερολόγιο και όλες τις μεγάλες συνεδριάσεις της κεντρικής τράπεζας να βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Όσον αφορά την κίνηση των τιμών των μεμονωμένων μετοχών στην Ευρώπη, η ισπανική εταιρεία κοινής ωφελείας Endesa υποχώρησε 3% στις αρχές της διαπραγμάτευσης στο κάτω μέρος του Stoxx 600, ενώ η δανική βιοτεχνολογία Zealand Pharma κέρδισε 3% για να ηγηθεί του δείκτη.

Διαβάστε ακόμη: