Ένα νέο, απίθανο ξενοδοχείο που είναι φτιαγμένο εξ’ ολοκλήρου από πάγο άνοιξε τις πύλες του την περασμένη εβδομάδα στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Jukkasjärvi, στη Λαπωνική Σουηδία.

Πρόκειται για το 34ο ξενοδοχείο του Icehotel που ανοίγει στον κόσμο, με όλα να αποτελούνται από πάγο, καθιστώντας τα εντυπωσιακά, ιδιαίτερα και μια ξεχωριστή εμπειρία για τον χειμώνα.
Τι περιλαμβάνει το παγωμένο ξενοδοχείο

Αυτό το εκθαμβωτικό, cool ξενοδοχείο αποτελείται από 15 μοναδικές σουίτες, μια αίθουσα για τελετές και μια κεντρική αίθουσα, που σχεδιάστηκαν όλα από 32 καλλιτέχνες και συγκροτήθηκαν από την ομάδα κτιρίων και παραγωγής πάγου του Icehotel. Συνδυάζει, έτσι, την τεχνογνωσία της μηχανικής με την κορυφαία σχεδιαστική λάμψη.

Δίπλα στο χειμερινό ξενοδοχείο βρίσκεται το μόνιμο Icehotel 365 που στεγάζει ένα κινηματογράφο, σαλέ, τρία εστιατόρια και φυσικά, ένα εντυπωσιακό Icebar. Ποιο Icehotel θα ήταν πλήρες χωρίς ένα τέτοιο μπαρ, άλλωστε;

Ακόμη, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, όπως γλυπτική σε πάγο, έλκηθρο με χάσκι, snowmobiling και σκι.

Η διαμονή στο Icehotel συνδυάζει τη συμβατική άνεση με την ενδιαφέρουσα ιδέα του να κοιμάσαι στον πάγο.

Το ξενοδοχείο είναι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από χιόνι και πάγο από τον ποταμό Torne, αλλά όλα θα έχουν λιώσει μέχρι την άνοιξη, στα τέλη Απριλίου.

H… τσουχτερή τιμή

Για όσους ενδιαφέρονται για μια… δροσερή διαμονή σε μια σουίτα στους -5 βαθμούς Κελσίου, το Discover the World προσφέρει τρεις διανυκτερεύσεις σε διαφορετικές χρονικές περιόδους από 845 ευρώ το άτομο.

Μπορεί η τιμή να είναι «τσουχτερή», αλλά όσοι τα καταφέρουν θα είναι από τους λίγους τυχερούς που θα μπορούν να απολαύσουν αυτήν την εκδοχή του Icehotel στην πιο αστραφτερή του μορφή. Υπάρχουν και πιο οικονομικά αλλά και ζεστά δωμάτια για τους πιο παραδοσιακούς!

Διαβάστε ακόμη: