Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη για να ξεκινήσει η τελευταία εβδομάδα διαπραγμάτευσης του 2023, καθώς οι σημαντικοί δείκτες σε όλο τον κόσμο κυμαίνονταν κοντά σε υψηλά ρεκόρ.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7732.35 μονάδες θετικός κατά 0,45%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται θετικά κατά 0,17% στις 16734.16 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σε αρνητικό έδαφος κατά 0,07% στις 7574.32 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 30421.24 μονάδες αυξημένος κατά 0,22%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διαπραγματεύεται ανοδικά κατά 0,34%. Οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου και τεχνολογίας προσέθεσαν περίπου 1% για να οδηγήσουν σε κέρδη καθώς οι περισσότεροι κλάδοι και τα μεγάλα χρηματιστήρια εισήλθαν σε θετικό έδαφος.

Τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη παρέμειναν κλειστά τη Δευτέρα και την Τρίτη για την ημέρα των Χριστουγέννων και την Ημέρα των Χριστουγέννων.

Εν τω μεταξύ, ο S&P 500 επιδιώκει επίσης ένα υψηλό όλων των εποχών μετά από μια άλλη νικηφόρα ημέρα στη Wall Street την Τρίτη.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ παρέμειναν ως επί το πλείστον αμετάβλητα στις αρχές της προκαταρκτικής διαπραγμάτευσης την Τετάρτη.

Οι μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν άνοδο κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τους δείκτες της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ να αναπηδούν μετά από μια ισχυρή απόδοση για τις μετοχές των βιντεοπαιχνιδιών.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022.

Σημειώνεται ότι οι όγκοι συναλλαγών αναμένεται να είναι χαμηλοί τις τελευταίες τρεις ημέρες του έτους συναλλαγών, με λιγότερα σημεία δεδομένων στο οικονομικό ημερολόγιο και όλες τις μεγάλες συνεδριάσεις της κεντρικής τράπεζας να βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Διαβάστε ακόμη: