Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, ανακάμπτοντας ελαφρά από τα χαμηλά κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ήταν οριακά υψηλότερα στις απογευματινές συναλλαγές, σημειώνοντας άνοδο 0,3%, με την πλειονότητα των τομέων να διαπραγματεύονται σε θετικό έδαφος. Οι μετοχές ταξιδιών και αναψυχής σημείωσαν αύξηση 1,3% στα κέρδη, ενώ το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο υποχώρησαν 0,4% λόγω των ανησυχιών για τη ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7616.98 μονάδες θετικός κατά 0,03%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται θετικά κατά 0,39% στις 16715.09 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σε αρνητικό έδαφος κατά 0,08% στις 7562.96 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 30279.66 μονάδες αυξημένος κατά 0,13%.

Οι αγορές υποχωρούν πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων, αν και οι διεθνείς συγκεντρώσεις ανώτερων αξιωματούχων συνεχίζονται, με τους υπουργούς Οικονομικών και τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών από την Ομάδα των G7 βιομηχανοποιημένων χωρών να συνεδριάζουν την Τρίτη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ο δείκτης Nikkei 225 της Ιαπωνίας εκτινάχθηκε 1% την Τρίτη, αφού η Τράπεζα της Ιαπωνίας άφησε το βασικό της επιτόκιο αμετάβλητο στην τελευταία της συνεδρίαση του έτους. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ κυμαίνονταν κοντά στην επίπεδη γραμμή το βράδυ της Δευτέρας.

Διαβάστε ακόμη: