Την ώρα που η υπόθεση της δημόσιας πρότασης της Τρ. Πειραιώς για την MIG βρίσκεται σε εξέλιξη, η αγορά βοά ότι κάποιοι έπαιξαν κερδοσκοπικό παιχνίδι εις βάρος των επενδυτών και κονόμησαν εκατομμύρια κάνοντας μεταξύ άλλων κατάχρηση εμπιστευτικής πληροφόρησης μαζί με ένα «σύστημα» παλιών και νέων παικτών – νταραβεριτζήδων- αρπακτικών όλων των εποχών και όλων των καταστάσεων!

Οι φήμες λένε ότι 2 πρωτοκλασσάτα στελέχη που εμπλέκονται στην MIG καθώς και κάποιοι που είχαν σχέσεις από το παρελθόν, αγόρασαν μετοχές ένα μόλις μήνα πριν, τον Ιανουάριο, μέσα στο 2023 δηλαδή, γνωρίζοντας από μέσα και εκ των προτέρων όλα όσα επρόκειτο να συμβούν, κάνοντας κατάχρηση εσωτερικής πληροφόρησης για ίδιον όφελος!

Υπό αυτό το πρίσμα, οι ευθύνες της Επ. Κεφαλαιαγοράς και προσωπικά της Βασιλικής Λαζαράκου είναι τεράστιες!

Η πρόεδρος της ΕΚ στα πλαίσια των καθηκόντων της και του λειτουργήματος της Ανεξάρτητης Αρχής οφείλει να ανοίξει κωδικούς και χρηματιστηριακούς λογαριασμούς των τελευταίων 2 μηνών, από τον Νοέμβριο- Δεκέμβριο 2022 προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και ποιοι ήταν εκ των προτέρων μέσα στο κόλπο και αγόρασαν μετοχές της MIG σε δήθεν ανύποπτη στιγμή, διαπράττοντας στην πραγματικότητα βαριά χρηματιστηριακά εγκλήματα και απάτες!

Θα τολμήσει η κυρία Λαζαράκου να πράξει το αυτονόητο, να κάνει δηλαδή το καθήκον της;

Ή θα κάνει πίσω υπό τον φόβο των πιέσεων του συστήματος και των «γνωστών άγνωστων» κερδοσκόπων;

Διαβάστε ακόμη: