Αλλαγές αναμένονται στη λειτουργία του YouTube καθώς, σύμφωνα με την Daily Mail, η δημοφιλής πλατφόρμα επιβεβαίωσε ότι θα κλείσει το YouTube Stories τον προσεχή Ιούνιο.

Το Stories κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2018 και επέτρεψε στους δημιουργούς να δημοσιεύουν σύντομα βίντεο μόνο για κινητά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το YouTube επισημαίνει ότι η αλλαγή γίνεται για να δοθεί προτεραιότητα σε άλλες λειτουργίες της πλατφόρμας.

Ειδικότερα εξήγησε: «Σήμερα, υπάρχουν πολλοί τρόποι δημιουργίας στο YouTube, από αναρτήσεις Κοινότητας έως Shorts, σε μακροχρόνιες και ζωντανές. Για να δώσετε προτεραιότητα σε αυτές τις βασικές λειτουργίες, τα stories καταργούνται».

Η αλλαγή θα τεθεί σε ισχύ στις 23 Ιουνίου. Τυχόν Stories, που είναι ήδη ενεργές στην πλατφόρμα, θα λήξουν επτά ημέρες μετά την αρχική κοινοποίησή τους. Αν χρησιμοποιούσατε τακτικά τα Stories YouTube, το YouTube σάς συμβουλεύει να στραφείτε είτε σε αναρτήσεις Κοινότητας είτε σε YouTube Shorts. Αν χρησιμοποιούσατε τακτικά τα Stories YouTube, το YouTube σάς συμβουλεύει να στραφείτε είτε σε αναρτήσεις Κοινότητας είτε σε YouTube Shorts.»

Οι χρήστες του YouTube θα αποκτήσουν username το οποίο θα είναι φανερό και θα χρησιμοποιείται όπως και σε όλα τα υπόλοιπα social media, ενώ θα έχει ισχύ και στις σελίδες καναλιών Shorts, τον ανταγωνιστή του TikTok, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Διαβάστε περισσότερα