Η Fintech startup  Brex έλαβε δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις από πελάτες της Silicon Valley Bank την Πέμπτη, σύμφωνα με το CNBC.

Η εταιρεία, η ίδια μια νεοφυής επιχείρηση, έχει ωφεληθεί αφού οι εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων συμβούλεψαν τις εταιρείες του χαρτοφυλακίου τους να αποσύρουν κεφάλαια από τη Silicon Valley Bank αυτή την εβδομάδα.

Η Brex άνοιξε χιλιάδες νέους λογαριασμούς συνολικού ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εισροές την Πέμπτη, σύμφωνα με δηλώσεις ατόμου με άμεση γνώση της κατάστασης που επικαλείται το CNBC.

Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, οι ρυθμιστικές αρχές έκλεισαν τη λειτουργία της SVB και ανέλαβαν τον έλεγχο των καταθέσεων της, σύμφωνα με την Federal Deposit Insurance Corp.

Άλλες εταιρείες συμπεριλαμβανομένης της JPMorgan Chase , Morgan Stanley και First Republic είδαν επίσης αυξημένες εισροές την Πέμπτη, καθώς η μετοχή της SVB συρρικνώθηκε εν μέσω ανησυχιών που τροφοδοτούνταν από VC για ενδεχόμενη χρεωκοπία.

Ξύπνησαν μνήμες του 2008

Η δραματική πτώση των μετοχών της SVB πυροδότησε ένα sell off σε όλο τον κλάδο που θύμισε σε ορισμένους ιδρυτές startup τι συνέβη κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η τράπεζα Silvergate που εστιάζει στην κρυπτογράφηση είπε ότι τερματίζει τις δραστηριότητές της.

Η Brex αρνήθηκε να σχολιάσει τις εισροές του.

Η έξοδος των καταθέσεων την Πέμπτη άσκησε αυξημένη πίεση στην SVB, η οποία προσπάθησε να συγκεντρώσει μετοχική χρηματοδότηση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και είχε στραφεί στο ενδεχόμενο ακόμη και εξαγοράς της σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε περισσότερα