Μια φθηνή ξαπλώστρα παραλίας και μια ομπρέλα κάνουν περίπου 25 ευρώ και τη βγάζεις όλο το καλοκαίρι – ίσως και το επόμενο. Αν, όμως, θέλεις παροχές στο μπάνιο σου, εστιατόρια, beach bars, αποδυτήρια, τουαλέτες, ναυαγοσώστες, μια οργανωμένη παραλία δηλαδή, θα χρειαστεί να βάλεις (βαθιά) το χέρι στην τσέπη. Ακολουθεί ο τιμοκατάλογος που θα ισχύει το φετινό καλοκαίρι στις 8 πιο γνωστές οργανωμένες παραλίες της Αττικής για να κάνεις το κουμάντο σου.

Ακτή του Ήλιου (Άλιμος)
Η πιο κοντινή παραλία από το κέντρο της Αθήνας, προσβάσιμη και με το τραμ. Η παραλία λειτουργεί καθημερινά από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο 08.00 με 20.00 και οι τιμές έχουν ως εξής: Καθημερινές γενική είσοδος 8 ευρώ συν 3 ευρώ η ξαπλώστρα. Σαββατοκύριακα και αργίες γενικής είσοδος 10 ευρώ συν 5 ευρώ η ξαπλώστρα. Μειωμένες τιμές αφορούν σε ανθρώπους άνω των 65, ανέργους και παιδιά 5 έως 12 ετών: Είσοδος 4 ευρώ και 3 η ξαπλώστρα τις καθημερινές και είσοδος 5 ευρώ και 5 η ξαπλώστρα τα Σαββατοκύριακα. ΑΜΕΑ με αναπηρία άνω του 67% δωρεάν, με τον συνοδό τους να πληρώνει είσοδο 4 τις καθημερινές και 5 ευρώ τα Σαββατοκύριακα.  

Ακτή Βουλιαγμένης
Στη φημισμένη πλαζ της Βουλιαγμένης έως τις 31/10 θα ισχύουν οι εξής τιμές: Γενική είσοδος τις καθημερινές 10 ευρώ και 15 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Μειωμένη είσοδος, που αφορά μαθητές 6-18 ετών, ανθρώπους άνω των 65, φοιτητές, στρατιώτες και ανέργους, 5 ευρώ τις καθημερινές και 8 τα Σαββατοκύριακα. Δωρεάν είσοδος για ανθρώπους με αναπηρία άνω του 67% και τους συνοδούς τους, καθώς και για παιδιά έως 5 ετών. Γενική είσοδος 5 ευρώ για δημότες Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. Για την Ακτή Gold, 50 ευρώ το σετ (δύο ξαπλώστρες, ομπρέλα) Δευτέρα έως Πέμπτη, 70 ευρώ Παρασκευή, Σαββατοκύριακο και αργίες (οι τιμές αφορούν τα δύο άτομα ή οικογένειες με 2 παιδιά έως 18 ετών). 

Λίμνη Βουλιαγμένης

Ειδυλλιακό το περιβάλλον, με το πιο βαθύ σημείο της λίμνης να φτάνει στα 100 μέτρα και τα βράχια ολόγυρα να δημιουργούν ένα «απόκοσμο» περιβάλλον. Η γενική είσοδος είναι 17 ευρώ τις καθημερινές και 19 ευρώ Σαββατοκύριακα και αργίες. Για τους δημότες 10 και 13 ευρώ αντίστοιχα, για τα μέλη 12 και 15 ευρώ, για τα παιδιά 6 έως 12 ετών και τους φοιτητές 14 και 17 ευρώ. Δωρεάν για παιδιά έως 5 ετών.  

Αστέρας Βουλιαγμένης
Η υπερλούξ παραλία της Αττικής, με ιστορία από το 1959, είναι και η πιο ακριβή: το σετ (ομπρέλα, δύο ξαπλώστρες) στοιχίζει 60 ευρώ τις καθημερινές και 100 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Προσοχή: αυτές οι τιμές ισχύουν για τον Ιούνιο. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα αναπροσαρμοστούν προς τα επάνω.  

Yabanaki – Varkiza Resort
Γενική είσοδος στην όμορφη παραλία της Βάρκιζας τις καθημερινές στα 9,50 ευρώ και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες 14 ευρώ. Για τα παιδιά 6-12 ετών, τους άνω των 65, τους φοιτητές, τους τρίτεκνους και πολύτεκνους η είσοδος είναι 5 ευρώ. Δωρεάν είσοδος για ΑΜΕΑ και έναν συνοδό, καθώς και για τους δημότες Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.  

Δημοτική πλαζ Αυλακίου (Μαρκόπουλο)
Πολύ καλή επιλογή και από τις πιο οικονομικές, με γενική είσοδο κάθε μέρα 7 ευρώ (με ξαπλώστρα). Οι δημότες Μαρκόπουλου και οι μόνιμοι κάτοικοι θα πληρώσουν 2 ευρώ τις καθημερινές και 4 τα Σαββατοκύριακα, και τα παιδιά τους 6-12 ετών 1 ευρώ. Τα παιδιά κάτω των 6 ετών δωρεάν και 4 ευρώ είσοδος, όλες τις ημέρες, για άνω των 65 ετών και φοιτητές.

Λαγονήσι Grand Resort
Η παραλία του ξενοδοχείου Grand Resort Lagonissi, η οποία είναι ανοιχτή για όλους, έχει όλα τα κομφόρ, που λένε. Γήπεδα, πισίνα για όσους την προτιμούν από τη θάλασσα, θαλάσσια σπορ. Τις καθημερινές το σετ, για δύο άτομα, κοστίζει 15 ευρώ και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες 40 ευρώ. Το πάρκινγκ τις καθημερινές είναι δωρεάν και 10 ευρώ τα Σαββατοκύριακα.

Kαράβι Σχοινιά
Η μεγάλη αμμουδερή παραλία του Σχοινιά, με εστιατόρια, beach bar, αθλητικές εγκαταστάσεις, πάρκινγκ με σκιά. Δεν υπάρχει είσοδος, αλλά ελάχιστη κατανάλωση 5 ευρώ, που ισχύει καθημερινές και Σαββατοκύριακα.

Διαβάστε ακόμη