Το πρωτάθλημα χάθηκε, η σεζόν ολοκληρώθηκε με σκληρό τρόπο σε Ευρωλίγκα και Ελλάδα, όμως στον Ολυμπιακό είναι έτοιμοι να δώσουν απαντήσεις στην επόμενη μέρα. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι φαίνεται να έχουν πάρει ήδη κάποιες αποφάσεις, καθώς από το προσεχές καλοκαίρι θα υπάρξουν αλλαγές στον σύλλογο. Δεν αναφερόμαστε, φυσικά, στον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους συνεργάτες του, που η θέση του στην άκρη τού πάγκου είναι δεδομένη.

Ούτε και στις προσθαφαιρέσεις που θα γίνουν στο ρόστερ και έχουν ήδη προγραμματιστεί. Για παράδειγμα θα αποχωρήσουν οι Σίκμα, Μπραζντέικις, Κάνααν (συμφώνησε με άλλη ομάδα της Euroleague) και θα έρθουν στη θέση τους άλλοι παίκτες. Αλλά για το νέο πλάνο που φαίνεται ότι έχουν στο μυαλό τους τα δύο αδέρφια.

Τι προβλέπει αυτό το νέο πλάνο; Αλλαγή πολιτικής από την πλευρά του Ολυμπιακού, για να κάνει ξανά την υπέρβαση και να βρεθεί στην κορυφή της Ευρώπης – Προφανώς είναι επιτυχία το να βρεθεί μια ομάδα για διαδοχικές φορές στο Final 4 τής Ευρωλίγκας αλλά, σαφώς, ποιος είναι εκείνος που δεν θέλει να κερδίσει το τρόπαιο;

Για να γίνει αυτό σαφώς και χρειάζεται το team spirit, που πρεσβεύει καλύτερα από κάθε άλλον στην Ευρώπη στο υψηλότερο επίπεδο ο κοουτς Μπαρτζώκας, αλλά όπως και να το κάνουμε η ομάδα χρειάζεται και το κάτι παραπάνω στο ρόστερ της. Παίκτη-παίκτες που να κάνουν τη διαφορά, να μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω, η παρουσία τους να αποτελεί εγγύηση για επιτυχίες.

Πολύ περισσότερο τώρα, φέτος, που ο Παναθηναϊκός μετά τη σοβαρή επένδυση που είχε κάνει το περασμένο καλοκαίρι, βρέθηκε ξανά στην κορυφή της Ευρώπης.

Αυτό που έχει διαρρεύσει από το ρεπορτάζ, αναφέρει ότι στο Λιμάνι θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής, με τα δύο αδέρφια να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα ανεβάσουν το αγωνιστικό μπάτζετ (χωρις Εφορία κ.λπ.) αρκετά κοντά στα επίπεδα του Παναθηναϊκού, δηλαδή στα 20 εκατ. ευρώ! Ήδη, μάλιστα, ακούγονται στα σοβαρά τα πρώτα ονόματα, κι αυτά δεν είναι άλλα από εκείνα των Βεζενκοφ, Λορέντζο Μπράουν και Ντόρσεϊ.

Θα μπορούσαν να έρθουν και οι τρεις; Αρχικά να πούμε ότι ο Μπράουν έκανε κάποιες δηλώσεις, πρόσφατα, περί επιθυμίας παραμονής στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Αλλά, λίγο-πολύ το λέει όλη η πιάτσα, ότι ήταν μια κίνηση τακτικής. Και ο Μπράουν έχει στο μυαλό του να αποχωρήσει.

Ισχύει το ίδιο και για τον Ντόρσεϊ; Ο Τάιλερ κατά 99% θα μείνει ελεύθερος μέσα στο επόμενο διάστημα από τη Φενέρ. Δεν είναι παίκτης τύπου Κιναν Έβανς που ηθελε στα γκαρντ ο Μπαρτζώκας, αλλά οι δύο άνδρες έχουν συνυπάρξει ξανά στο Λιμάνι και, σαφώς, η περίπτωσή του θα ήταν αναβάθμιση στη θέση του Μήτρου Λονγκ, καθώς και οι δύο έχουν ελληνικό διαβατήριο.

Μένει ο Βεζένκοφ. Που έχει εγγυημένο συμβόλαιο στο ΝΒΑ αλλά δεν είναι παίκτης που θέλει να καθίσει πάνω στο συμβόλαιό του αν δεν παίζει. Στην Ευρώπη αν επιστρέψει θα είναι μόνο για τον Ολυμπιακό. Που χρειάζεται, όμως, να του δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η πρόταση που θα του κατατεθεί θα είναι επιπέδου… Σλούκα! Δηλαδή 10 εκατ. ευρώ για κλειστό 3ετές, κάτι που σημαίνει πάνω από 3 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Μπορούν να συμβούν όλα αυτά; Αυτό μένει να το δούμε. Πάντως το πλάνο των Αγγελόπουλων είναι η αλλαγή πολιτικής στην ΚΑΕ και αυτή θα εφαρμοστεί ήδη από το προσεχές καλοκαίρι.

Διαβάστε ακόμη