Ήταν Αύγουστος του 2019 όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να τοποθετήσει στο τιμόνι της ΕΡΤ τον Κωνσταντίνο Ζούλα.

Μέχρι την εποχή εκείνη η ΕΡΤ ήταν κάτι σαν σάκος του μποξ για όποιον ήθελε να κάνει αντιπολίτευση στην εκάστοτε κυβέρνηση ή απλά να τρολάρει.

Οι ευκαιρίες ήταν πολλές καθώς οι γκάφες σε όλα τα επίπεδα ήταν δεκάδες και σχεδόν καθημερινές, on air και off air φυσικά, καθώς το «μαγαζί» ήταν έρμαιο της αναξιοκρατίας και των συνδικαλιστών.

Η σημερινή εικόνα της ΕΡΤ δεν έχει πάντως καμία σχέση με εκείνη του παρελθόντος.

Η δημόσια τηλεόραση βγάζει προς τα έξω μια εικόνα σοβαρότητας και όλα εκείνα που την εξέθεταν στο παρελθόν έχουν «μαζευτεί».

Καλές εκπομπές, που έχουν κερδίσει το κοινό, ποιοτική ενημέρωση και αξιοπρεπέστατα ποσοστά, όσον αφορά τις τηλεθεάσεις.

Πίσω απ’ όλα αυτά είναι δίχως αμφιβολία ο Κωνσταντίνος Ζούλας, ο οποίος εργάζεται προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της δουλειάς του, αλλά και η σύμβουλος του Λίνα Παπαδάκη, η οποία διαθέτει την τηλεοπτική εμπειρία που χρειάστηκε το πρότζεκτ της αναγέννησης της δημόσιας τηλεόρασης.

Εξ ου και έχει μεγάλο μερίδιο σε ό,τι βλέπουμε στους δέκτες μας. Για το ΕΡΤ News μόνο καλά είναι τα σχόλια, όπως και για το ERTFLIX, που ως πλατφόρμα βγάζει τη δημόσια τηλεόραση στη νέα εποχή.

Το ERTFLIX, τόσο τον περασμένο Οκτώβριο όσο και τον περασμένο Νοέμβριο, έσπασε το φράγμα των 12 εκατομμυρίων θεάσεων τον μήνα, ενώ η προβολή των οκτώ επεισοδίων της «Έρημης χώρας» ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Παρόλα αυτά, σήμερα, η διοίκηση περιβάλλεται από μια ασάφεια σε ότι αφορά το μελλοντικό καθεστώς της, εξαιτίας του νόμου της Νίκης Κεραμέως (οι τρεις ανασχηματισμοί – τρια διαφορετικά υπουργεία κάτι λένε για τις ικανότητες της) θα προσδιορίσουν ποιο θα είναι το νέο διοικητικό σχήμα της ΕΡΤ για τα επόμενα χρόνια.

Η προκήρυξη για τη θέση του/της διευθύνοντος/ νουσα συμβούλου δημοσιεύτηκε αλλά όχι και εκείνη για τη θέση του/της Προέδρου.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του έδωσε συγχαρητήρια για τις αλλαγές που έχουν γίνει στην ΕΡΤ από τη σημερινή διοίκηση, λογικό και εύλογο αφού το γραφείο του «ξέγνοιασε» απο τον βραχνά της.

Και καλώς έπραξε, αφού η ΕΡΤ έχει καταστεί πλέον ένας υπολογίσιμος αντίπαλος στα ιδιωτικά κανάλια.

Κάπως έτσι εξηγούνται πλέον οι στοχευμένες επιθέσεις από ΜΜΕ που ελέγχονται από τους καναλάρχες στην διοίκηση της ΕΡΤ.

Αυτό που έχει να κάνει η κυβέρνηση λοιπόν είναι απλό, no brainer που λένε, και είναι να ανανεώσει τη θητεία του Κωνσταντίνου Ζούλα που έδωσε εξετάσεις και πέτυχε εκεί που οι αποτυχίες ήταν καθεστώς.

Αλλιώς, Ζούλας, Παπαδάκη και Σία θα βρεθούν στην ελεύθερη αγορά και θα καταλήξουν στους ανταγωνιστές της ΕΡΤ, όπου φανταστείτε τι θα μπορούν να κάνουν χωρις να περιορίζονται από της αγκυλώσεις της δημόσιας τηλεόρασης, και η ΕΡΤ θα επιστρέψει στις εποχές που το Μαξίμου προσπαθούσε καθημερινά να μπαλώσει τις γκάφες.

Διαβάστε ακόμη