Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Ξαναστήνεται το «γνωστό» χρηματιστηριακό κόλπο με την Εθνική Τράπεζα

– Στις πλάτες Δημοσίου και μετόχων το placement του 18,4% της Εθνικής Τράπεζας – Θέλουν την τιμή διάθεσης στα 7,5 ευρώ, όταν οι αναλυτές βλέπουν άμεσα τα 11 ευρώ – Χοντρό παιχνίδι για να γυρίσει η μετοχή χαμηλότερα ενόψει placement και να «κονομήσουν» τα γνωστά πορτοφόλια – Στα «κάγκελα» η αγορά για το ύψος και τους αποδέκτες του πακέτου μετοχών

Ο πρωθυπουργός δεν κάλυψε τις αστοχίες Μανουσάκη

-Η απαξιωτική, έως και εχθρική, στάση του προέδρου του ΑΔΜΗΕ προς τους Κύπριους έφερε το μεγάλο πρότζεκτ στο «χείλος του γκρεμού» – Τελευταία ευκαιρία οι επικείμενες συναντήσεις

Άνοιγμα στα έργα ΣΔΙΤ από τη ΜΕΤΚΑ

-Από τη θυγατρική της Metlen με αιχμή την κυκλική οικονομία και τη διαχείριση αποβλήτων – Η εξαγορά της ΜΤ ΑΤΕ δίνει νέες δυνατότητες – Στο 1 δισ. ευρώ το ανεκτέλεστο, στόχος το Χρηματιστήριο Αθηνών σε δύο-τρία χρόνια !

Το μετρό Θεσσαλονίκης μπήκε στις ράγες

-Η δέσμευση και η καθοριστική συνδρομή της Άκτωρ (Intrakat) στην αποπεράτωση του… στοιχειωμένου έργου – Σε 87 ημέρες ξεκινά δρομολόγια – Εξάρχου: «Ξύπνησε το θηρίο των κατασκευών που λέγεται Άκτωρ»!

Πώς να κυβερνήσεις έτσι; Με όλους απέναντί σου!

-Η Διαπλοκή, ο συνασπισμός των καναλαρχών, το εσωτερικό μέτωπο, το δεξιό άνοιγμα που δεν αρκεί, ο γρίφος της Προεδρίας της Δημοκρατίας και τα ποσοστά που πέφτουν κάτω από εκείνα των ευρωεκλογών (δήθεν χαλαρή ψήφος)!
– Η «μπλόφα» για τον Δένδια που γύρισε μπούμερανγκ, οι φήμες για τον ντροπιαστική επιλογή της Γιάννας και το μπλοκ των πανίσχυρων επιχειρηματιών που βρίσκονται σε «ανοιχτή γραμμή»!

Ο… ταλαντούχος κύριος Λαζαράκης

-Από την EDF και τις διώξεις για απάτη και δωροληψία, στην ποδοσφαιρική ομάδα της Θήβας, λόγω λατομείου και κατασκευαστικής της συζύγου (όπως λένε οι φήμες) και του αδερφού του!
Οι κακές γλώσσες λένε πως λατομείο Θήβας, κατασκευαστική και εργοστάσιο φωτοβολταϊκών πάνελ αποκτήθηκαν εν κρυπτώ και εν αγνοία των συνεταίρων και συνεργατών του στην Αθήνα, ακόμη και πανίσχυρων ομίλων!


Τα σαπάκια των 500 εκατ. του Καμμένου, η έρευνα της Δικαιοσύνης για το σκάνδαλο με τα 5 αεροσκάφη P-3B, και η «Παρθενοπιπίτσα», το κολλητάρι του προέδρου των ΑΝ.ΕΛΛ., η «σιγανοπαπαδιά» έμπορος όπλων, όλων των καιρών και των καταστάσεων!


Με ξένο fund πίσω από το οποίο εικάζεται ότι βρίσκεται ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μάριος Ηλιόπουλος, φέρεται να συζητεί ο Ιβάν Σαββίδης για το Open με τίμημα που κυμαίνεται πέριξ των 70 εκατ. ευρώ!


Φήμες για συζητήσεις συνένωσης δυνάμεων δύο πανίσχυρων ομίλων, στον τομέα της λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας, καυσίμων και φυσικού αερίου, διά της συγχώνευσης των δύο παρόχων, που διαθέτουν και μονάδες παραγωγής!


Το Μαξίμου απέτρεψε στο παραπέντε σχέδιο συγχώνευσης μιας κορυφαίας συστημικής και μιας ανερχόμενης μη συστημικής τράπεζας (εισηγμένης στο Χ.Α.), με ισχυρό μέτοχο και μεγάλες προοπτικές!

ΑΡΤ Business 

  • Προσιτά αριστουργήματα στο σφυρί της VERGOS
  • Oι μνημειακές φόρμες του μεγάλου γλυπτή Χένρυ Μουρ
  • Aυτοπροσωπογραφίες από την αρχαιότητα ως τον Βαν Γκογκ

Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε ακόμη: