Τα στελέχη που εργάζονται στη «βαριά βιομηχανία» της Νέας Υόρκης, στον χρηματιστηριακό κλάδο, είδαν τα μπόνους τους για το 2021 να αυξάνονται κατά 20%, σύμφωνα με εκτιμήσεις, με το μέσο μπόνους να διαμορφώνεται σε 257.500 δολάρια.

Η αύξηση αντικατοπτρίζει τα επίπεδα ρεκόρ που κατέγραψαν οι χρηματιστηριακές συναλλαγές και οι συμφωνίες που έκλεισαν μέσα στο 2021, καθώς τα μέτρα που έλαβε η αμερικανική κυβέρνηση για να στηρίξει την οικονομία της οδήγησαν τις χρηματιστηριακές αγορές σε υπερκέρδη.

«Τα αυξανόμενα κέρδη της Wall Street συνέχισαν να ξεπερνούν τις προσδοκίες το 2021 και οδήγησαν τα μπόνους πολύ υψηλά», δήλωσε ο διαχειριστής των οικονομικών της πολιτείας της Νέας Υόρκης Τόμας Ντι Νάπολι. Αλλά τα πρόσφατα γεγονότα είναι πιθανό να οδηγήσουν τη βραχυπρόθεσμη κερδοφορία και τα μπόνους χαμηλότερα», προειδοποίησε, καθώς η άνιση και υποτονική ανάκαμψη σε άλλους τομείς και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία οδηγούν τις αγορές σε αστάθεια.

Το σύνολο των μπόνους για το 2021 αυξήθηκε κατά 21% στα 45 δισ. δολάρια σε σύγκριση με 37,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, μια αύξηση που θεωρήθηκε μοναδική στον απόηχο της ύφεσης που προκλήθηκε από την πανδημία. Ο χρηματιστηριακός κλάδος αποτελεί το ένα πέμπτο των μισθών του ιδιωτικού τομέα στη Νέα Υόρκη, παρά το γεγονός ότι αποτελεί μόνο το 5% της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Johnson Associates Inc τα στελέχη της επενδυτικής τραπεζικής και οι traders θα λάβουν τα μεγαλύτερα μπόνους.