Αδυναμία να διατηρήσει το θετικό μομέντουμ από τη χθεσινή συνεδρίαση δείχνει η Wall Street, καθώς στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης οι επενδυτές ρευστοποιούν οδηγώντας τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες σε απώλειες κι ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος κατευθύνεται προς την Ευρώπη. Αύριο ο Τζο Μπάιντεν θα πραγματοποιήσει μια σειρά συναντήσεων με θέμα τον πόλεμο στην Ουκρανία και την υιοθέτηση περαιτέρω μέτρων κατά της Ρωσίας.

Με σχεδόν την πρώτη ώρα της σημερινής συνεδρίασης συμπληρωμένη, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,68%, ο S&P 500 κατά 0,56%, με τον Nasdaq να κινείται πτωτικά κατά 0,76%.  

Από τις μεμονωμένες μετοχές, αυτή της GameStop της μετοχής που βρέθηκε στο επίκεντρο της επενδυτικής φρενίτιδας πριν από έναν χρόνο πραγματοποιεί ράλι πλέον του 10%, μετά την ανακοίνωση ότι η επενδυτική εταιρεία του προέδρου της Ράιαν Κόεν, αγόρασε 100.000 μετοχές της εταιρείας λιανικής πώλησης βιντεοπαιχνιδιών.

Απώλειες που αγγίζουν το -8% καταγράφει η μετοχή της Adobe, μετά την αναθεώρηση επί τα χείρω των προβλέψεων αναφορικά με τα κέρδη της το β΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ παράλληλα προειδοποίησε για σοβαρό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις της στην Ουκρανία.

Σήμερα, ο Τζο Μπάιντεν θα αφιχθεί στις Βρυξέλλες και αύριο θα έχει μια ιδιαίτερα «φορτωμένη» ημέρα, καθώς με τη σειρά θα συμμετάσχει στη έκτακτη σύνοδο του ΝΑΤΟ, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τους ηγέτες της G7, ενώ θα μιλήσει στους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Όπως προανήγγειλε ο σύμβουλος για την εθνική ασφάλεια του Δημοκρατικού προέδρου, Τζέικ Σάλιβαν, ο Τζο Μπάιντεν και οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να ανακοινώσουν έναν νέο γύρο κυρώσεων στη Ρωσία, προκειμένου να εντείνουν την πίεση στις ήδη ισχύουσες κυρώσεις που έχει εφαρμόσει η Δύση. 

Την ίδια ώρα, οι χρηματαγορές πλέον στοιχηματίζουν για μια πιο επιθετική αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, μετά τα σχόλια του επικεφαλής της, Τζερόμ Πάουελ, με τα οποία δεν απέκλεισε αυξήσεις ακόμη και 50 μονάδων βάσεως.
Πλέον, τα στοιχήματα τοποθετούνται για ένα επίπεδο των επιτοκίων στο τέλος του 2022 στο εύρος του 2,25%-2,50%, από 1,9% πριν.