Απώλειες καταγράφει την Τετάρτη η Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα νέα σημαντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό, που θα ανακοινωθούν αύριο.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου, στο 3,2% διαμορφώθηκε η ετήσια ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ το δ’ τρίμηνο, σημειώνοντας μικρή υποβάθμιση σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις. Η αύξηση του ΑΕΠ κατά το ίδιο διάστημα παρέμεινε ισχυρή, ενώ οι τελευταίες προβλέψεις δείχνουν ότι οι ΗΠΑ αναπτύσσονται με ρυθμό πάνω από 3% το α’ τρίμηνο 2024.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει πτώση 172 μονάδων ή 0,44% στις 38.802 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,25% στις 5.065 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq διολισθαίνει 0,55% στις 15.949 μονάδες.

Οι κινήσεις αυτές γίνονται έπειτα από μια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε χωρίς κατεύθυνση, κατά την οποία οι S&P 500 και Nasdaq σημείωσαν ήπια κέρδη, ενώ ο Dow Jones υποχώρησε κατά περίπου 100 μονάδες. Τόσο ο βιομηχανικός δείκτης, όσο και ο δείκτης βαρόμετρο έχουν απομακρυνθεί από τα υψηλά των προηγούμενων ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι οι επενδυτές αναμένουν την Πέμπτη τα νέα στοιχεία για τον δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE), τον οποίο η Fed προτιμά σε ό,τι αφορά τον καθορισμό της νομισματικής πολιτικής της. «Μια ευχάριστη έκπληξη για τον δείκτη PCE θα έφερνε ανακούφιση στις αγορές σε ό,τι αφορά τις επερχόμενες μειώσεις των επιτοκίων της Fed, καθώς μια πιο προσαρμοστική νομισματική πολιτική θα μπορούσε επίσης να μειώσει τον χρηματοοικονομικό κίνδυνο», αναφέρει σε σημείωμα η Morgane Delledonne της Global X ETFs.

Εξάλλου, μείωση για 5η εβδομάδα παρουσίασε ο δείκτης των αιτήσεων για αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ, πλησιάζοντας το χαμηλότερο επίπεδο μετά το 1995, καθώς τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων διατηρήθηκαν πάνω από το 7%. Συγκεκριμένα, την εβδομάδα που έληξε στις 23 Φεβρουαρίου ο δείκτης της αμερικανικής Mortgage Bankers Association (MBA) για τις αιτήσεις χορήγησης στεγαστικών δανείων μειώθηκε κατά 4,5% στο 127,6 -επίπεδο που υποδηλώνει ότι η δυναμική της αγοράς κατοικίας εξασθενεί.

Διαβάστε ακόμη: