Μικρές απώλειες σημειώθηκαν τη Δευτέρα στη Wall Street, μετά τα ρεκόρ της Παρασκευής και καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό εντός της εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε με πτώση 62 μονάδων ή 0,16% στις 39.069 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε 0,38% στις 5.069 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,13%, κλείνοντας στις 15.976 μονάδες.

Οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street ξεκινούν την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου έχοντας πίσω τους δύο ιστορικές συνεδριάσεις, κατά τις οποίες σημειώθηκαν νέα ρεκόρ για τους Dow Jones και S&P 500, μετά τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Nvidia. Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε για πρώτη φορά στις 39.131 μονάδες, ο δείκτης βαρόμετρο ξεπέρασε ενδοσυνεδριακά τις 5.100 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατάφερε να φτάσει σε υψηλό 52 εβδομάδων.

Πλέον, οι επενδυτές περιμένουν να διαπιστώσουν αν η δυναμική της τεχνητής νοημοσύνης θα να διαρκέσει, καθώς εξακολουθούν να υφίστανται οι κίνδυνοι για την οικονομία και τον πληθωρισμό. Παράλληλα, αναμένουν τα νέα στοιχεία για τον δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) για τον Ιανουάριο, τον οποίο η Fed προτιμά σε ό,τι αφορά τον καθορισμό της νομισματικής πολιτικής της.

Στο ταμπλό, πτώση 0,15% σημείωσε η μετοχή της Amazon, η οποία από σήμερα βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση στον δείκτη Dow Jones, αντικαθιστώντας τη Walgreens Boots Alliance. Η προσθήκη της στον Dow Jones αναμένεται να αυξήσει την έκθεση του δείκτη τόσο στην τεχνολογία, όσο και στο λιανικό εμπόριο.

Διαβάστε ακόμη: