Το καμπανάκι για την έναρξη της συνεδρίασης της Wall Street στη Νέα Υόρκη χτύπησε σήμερα ο Γιάννης Αλαφούζος. Η εταιρεία Okeanis Eco Tankers εισήχθη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης – NYSE τον περασμένο Δεκέμβριο, εμφανίζοντας τα καλύτερα αποτελέσματα από οποιαδήποτε άλλη εισηγμένη εταιρεία δεξαμενόπλοιων και έχοντας τον νεότερο στόλο.

Πρόκειται για παράλληλη διαπραγμάτευση, καθώς οι μετοχές της εταιρείας είναι εισηγμένες και στο χρηματιστήριο του Όσλο, ήδη από το 2018.

Ο στόλος της αποτελείται από 14 δεξαμενόπλοια και ειδικότερα έξι σύγχρονα δεξαμενόπλοια Suezmax και οκτώ σύγχρονα δεξαμενόπλοια VLCC. Η Okeanis Eco Tankers Corp θεωρείται πρωτοπόρος στην προσπάθεια της ποντοπόρου ναυτιλίας να μηδενίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Ξεχωρίζει στην προσπάθεια της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας για την πράσινη μετάβαση, καθώς εστιάζει σε πλοία του μέλλοντος που ναυπηγούνται σύμφωνα με τα πρότυπα ECO και καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα, που εκπέμπουν πολύ λιγότερα αέρια του θερμοκηπίου από ό,τι τα συμβατικά δεξαμενόπλοια.

Τα πλοία της Okeanis Eco Tankers είναι εξοπλισμένα με συστήματα καθαρισμού καυσαερίων – scrubbers και έχουν ναυπηγηθεί έτσι, ώστε να συμμορφώνονται με συστήματα καθαρισμού του έρματος.

Η εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αποτελεί ορόσημο για την πορεία της Okeanis Eco Tankers, καθώς επεκτείνει την επενδυτική της εμβέλεια και διευκολύνει το όραμά της να γίνει η εισηγμένη – επιλογή για τους επενδυτές, πλατφόρμα δεξαμενόπλοιων αργού πετρελαίου παγκοσμίως

Eίναι η 28η εταιρεία ελληνικών συμφερόντων που εισήχθη στις κεφαλαιαγορές των ΗΠΑ. Η είδηση μεταδόθηκε από τα μεγαλύτερα αμερικανικά οικονομικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Διαβάστε ακόμη: