Ο ενθουσιασμός για τη δυναμική εκκίνηση της Trump Media στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αποδείχθηκε πρόσκαιρος και τα κέρδη που μπορεί να αποφέρει για το… πορτοφόλι του ίδιου του Ντόναλντ Τραμπ. Η μετοχή «ξεφούσκωσε» καταγράφοντας πτώση που πλησίασε το 25% στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς η πλατφόρμα social media που συνδέεται με τον πρώην πλανητάρχη ανακοίνωσε απογοητευτικές οικονομικές επιδόσεις για το 2023.

Με την υποχώρηση αυτή, η μετοχή διέγραψε το σύνολο των κερδών από την περασμένη εβδομάδα και μάλιστα έπεσε κάτω και από την τιμή εισαγωγής της, στα 49.95 δολάρια.

Αφορμή στάθηκαν τα λίαν απογοητευτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία. Συγκεκριμένα, παρουσίασε καθαρές ζημιές ύψους 58,2 εκατ. δολαρίων επί συνολικών εσόδων που έφτασαν μόλις τα 4,1 εκατ. δολάρια, το 2023. Μάλιστα, το τέλος της χρονιάς την βρήκε με ρευστότητα στα ταμεία της ύψους μόλις 2,7 εκατ. δολαρίων.

Το τέταρτο τρίμηνο τα έσοδα της κυμάνθηκαν μόλις στα 751.000 δολάρια, ήτοι 25% χαμηλότερα σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Το 2022, η πλατφόρμα είχε ετήσια κέρδη ύψους 50,5 εκατ. δολαρίων.

Στην ανακοίνωση της, η εταιρεία παραδέχτηκε ότι περιμένει τις ζημιές να συνεχίσουν να αυξάνονται για το προσεχές μέλλον. Επίσης, αναγκάστηκε να προειδοποιήσει τους μετόχους της πως η αυξημένη ανάμειξη του ίδιου του Ντόναλντ Τραμπ με την επιχείρηση, καθιστά την πλατφόρμα πιο ευάλωτη σε ρίσκο έναντι των άλλων social media.

Ο Τραμπ διαθέτει το 57,3% της Trump Media, ένα μερίδιο που αποτιμάται πάνω από τα 4 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της Trump Media κατέγραψε σημαντικά κέρδη αφότου ξεκίνησε να διαπραγματεύεται στο NYSE, σαν αποτέλεσμα της συγχώνευσης της πλατφόρμας με την εταιρεία ειδικού σκοπού Digital World Acquisition Corp.

Αναλυτές της αγοράς υποστήριξαν πως το αρχικό ράλι της μετοχής αποδόθηκε κυρίως σε υψηλό αγοραστικό ενδιαφέρον από πολιτικούς οπαδούς του κ. Τραμπ που θέλησαν να τον στηρίξουν και να στηρίξουν την προσπάθεια του να συγκεντρώσει επιπλέον κονδύλια για τον προεκλογικό του αγώνα και την κάλυψη των νομικών υποχρεώσεων του. Ωστόσο, ο ενθουσιασμός αυτός ελλοχεύει και κινδύνους, και σε αυτούς ακριβώς αναφέρθηκε και η εταιρεία σήμερα, όταν επεσήμανε πως η πλατφόρμα είναι ευάλωτη σε περισσότερα ρίσκα έναντι άλλων social media.

Διαβάστε ακόμη: