Σημαντικά πλουσιότερος γίνεται ο Donald Trump αφότου η Trump Media & Technology Group, στην οποία ανήκει το Truth Social, συμφώνησε να βάλει την πλατφόρμα social media στο χρηματιστήριο.

Αφότου η Trump Media ανακοίνωσε ότι θα κάνει το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο την Τρίτη, ο Trump μπήκε για πρώτη φορά στη λίστα του Bloomberg  με τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Το Bloomberg υπολόγισε ότι η περιουσία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 4 δισ. δολάρια μόνο τη Δευτέρα, φτάνοντας στα 6,5 δισ. δολάρια.

Η συγχώνευση μεταξύ της Trump Media και της Digital World Acquisition φέρνει κέρδος πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον Trump, ο οποίος είναι ο πρόεδρος και ο βασικός μέτοχος της νέας εταιρείας.

Η διαπραγμάτευση της νέας εταιρείας πρόκειται να ξεκινήσει την Τρίτη, με σύμβολο «DJT» στο χρηματιστήριο Nasdaq.

Η Trump Media είχε έσοδα μόλις 3,4 εκατ. δολαρίων κατά τους πρώτους εννέα μήνες του περασμένου έτους, ενώ εμφάνισε ζημιές 49 εκατ. δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, η βάση των χρηστών του Truth Social συρρικνώνεται, καθώς ο αριθμός των μηνιαίων ενεργών χρηστών στις ΗΠΑ σε iOS και Android μειώθηκε κατά 39% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με το CNN.

Διαβάστε ακόμη: