To οικονομικό επιτελείο προωθεί διάταξη στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, με την οποία δίνεται η δυνατότητα καταβολής του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2023 σε 8 δόσεις.

Η διάταξη είναι ευνοϊκή για τους καλοπληρωτές και δη για όσους καταβάλλουν εφάπαξ μέχρι την καταληκτική ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης, το σύνολο του φόρου εισοδήματος για το 2023.

Γι’ αυτούς προβλέπεται έκπτωση 3% στο συνολικό ποσό του φόρου και των συμβεβαιούμενων με αυτόν οφειλών.

Σύμφωνα με τη διάταξη, οι φορολογούμενοι έχουν δυνατότητα καταβολής του φόρου εισοδήματος σε οκτώ (8) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την 31η Ιουλίου 2024 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των 7 επόμενων μηνών.

Ειδικά για τα φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία, η καταβολή γίνεται σε έξι (6) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Σεπτεμβρίου 2024 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των πέντε (5) επόμενων μηνών.

Διαβάστε ακόμη: