Η Habba έγινε ευρέως γνωστή όταν ο Trump προσέλαβε την εταιρεία της τον Σεπτέμβριο του 2021 για να μηνύσει την ανιψιά του, Mary Trump, και τους New York Times με την κατηγορία της δημοσίευσης πληροφοριών σχετικά με τις φορολογικές του δηλώσεις. Βασικός του στόχος τότε, ήταν να αποζημιωθεί αδρά.

Γεννημένη στο Summit του New Jersey, από Χαλδαίους Καθολικούς γονείς που εγκατέλειψαν το Ιράκ στις αρχές της δεκαετίας του 1980 για να γλιτώσουν από τις θρησκευτικές διώξεις των Χριστιανών, η Habba είναι αυτοδημιούργητη.

Προτού ασχοληθεί ενεργά με τη διαχείριση του δικηγορικού γραφείου Habba Madaio & Associates, η Alina Habba εργαζόταν για τον σχεδιαστή μόδας Marc Jacobs.

Όσο για την προσωπική της ζωή, η Habba είναι παντρεμένη με τον, επίσης, δικηγόρο Matthew Eyet, ο οποίος διευθύνει το δικό του δικηγορικό γραφείο στο New Jersey και, μαζί, έχουν τρία παιδιά.

Εκτός από το έργο της σε πολυάριθμες υποθέσεις για τον πρώην πρόεδρο, η Habba είναι επίσης πιστή “οπαδός” του και τακτική θαμώνας τόσο στο θέρετρό του στο Palm Beach, όσο και στη λέσχη γκολφ Bedminster, NJ, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό μέσα από τις αναρτήσεις της στα social media.

“Ξεκινώντας αυτή τη χρονιά με εκπληκτικούς πατριώτες στο συλλαλητήριο στο Τέξας και τον σπουδαιότερο πρόεδρο όλων των εποχών #45 σύντομα #47”, είχε γράψει στη λεζάντα κάτω από μια φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται δίπλα στον Trump, στα γενέθλιά της, τον περασμένο Φεβρουάριο.