Λίγες ώρες αφότου η ισπανική δικαιοσύνη ενέκρινε την έκδοσή του στις ΗΠΑ, ο John MacAfee (Τζον ΜακΆφι), δημιουργός του antivirus McAfee, βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του.

Σύμφωνα με την «El Mundo», το υπουργείο Δικαιοσύνης της Καταλονίας επιβεβαίωσε τον θάνατο του 75χρονου Αμερικανού μεγιστάνα John McAfee.

John McAfee: Ενδέχεται να αυτοκτόνησε

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι και νοσηλευτικό προσωπικό της φυλακής προσπάθησαν να του κάνουν ανάνηψη, αλλά χωρίς επιτυχία.

«Η δικαστική επιτροπή μετέβη στο σωφρονιστικό κέντρο και ερευνά τα αίτια του θανάτου. Όλα δείχνουν ότι ενδέχεται να πρόκειται για αυτοκτονία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Βρέθηκε νεκρός στο κελί του ο John McAfee, δημιουργός του antivirus McAfee

Η ισπανική δικαιοσύνη είχε δώσει πράσινο φως για έκδοση του Τζον ΜακΆφι στις ΗΠΑ

Λίγες ώρες προτού βρεθεί νεκρός ο Αμερικάνος δημιουργός του antivirus λογισμικού, ο οποίος καταζητείτο στη χώρα του για φοροδιαφυγή, η ισπανική δικαιοσύνη είχε δώσει το «πράσινο φως» για την έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Ο Τζον ΜακΆφι είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2020 γιατί είχε παραλείψει να δηλώσει έσοδα εκατομμυρίων δολαρίων που προήλθαν από την προώθηση κρυπτονομισμάτων, συμβουλευτικές υπηρεσίες, συνέδρια και πώληση δικαιωμάτων για την υλοποίηση ενός ντοκιμαντέρ για τη ζωή του.

Σύμφωνα με την αμερικανική δικαιοσύνη, φέρεται επίσης να είχε κρύψει περιουσιακά στοιχεία. Ο John McAffe δεν είχε «δηλώσει» συγκεκριμένα ακίνητα, ένα κότερο και ένα αυτοκίνητο, γράφοντάς τα σε ονόματα άλλων προσώπων.

Μετά τη μεγάλη περιουσία που έκανε με το λογισμικό του κατά των ιών McAfee τη δεκαετία του 1980, έγινε «γκουρού» των κρυπτονομισμάτων χάρη στα οποία δήλωνε ότι κερδίζει 2.000 δολάρια ημερησίως, ενώ μετρούσε ένα εκατομμύριο followers στο Twitter.

Αυτοκτόνησε στο κελί του ο John McAfee, δημιουργός του antivirus McAfee

Η προσωπική ζωή του ΜακΆφι τράβηξε συχνά το ίδιο ενδιαφέρον με τα επαγγελματικά του επιτεύγματα. Μπήκε δύο φορές στην κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ και συμμετείχε στο Ελευθεριακό Κόμμα το 2016. Πειραματίστηκε με την γιόγκα, τα εξαιρετικά ελαφριά αεροσκάφη και παρήγαγε φυτικά φάρμακα.

Συχνά δημοσίευσε θεωρίες συνωμοσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έγινε το αντικείμενο της φρενίτιδας των μέσων μετά την άλυτη δολοφονία ενός γείτονά του στο Μπελίζ το 2012.

Όταν η αστυνομία τον βρήκε να ζει με ένα 17χρονο κορίτσι και ανακάλυψε ένα μεγάλο οπλοστάσιο στο σπίτι του στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής, ο ΜακΆφι εξαφανίστηκε με μια πτήση διάρκειας ενός μηνός Είπε ότι δεν ήξερε τίποτα για τη δολοφονία, αλλά ανησυχούσε ότι μπορεί να ήταν ο επιδιωκόμενος στόχος του επιτιθέμενου.

Η οικογένεια του νεκρού γείτονα κατέθεσε αργότερα μια αγωγή θανάτου εναντίον της McAfee και πέρυσι ένα δικαστήριο στη Φλόριντα αποφάσισε εναντίον του, διέταξε να πληρώσει στην οικογένεια περισσότερα από 25 εκατομμύρια δολάρια.

Το 2015, συνελήφθη στις ΗΠΑ για οδήγηση υπό την επιρροή ουσιών και κατοχή όπλου.

Τον Ιούλιο του 2019, απελευθερώθηκε από την κράτησή του στη Δομινικανή Δημοκρατία, αφότου κρατήθηκε μαζί με πέντε άλλους σε ένα γιοτ που μετέφερε όπλα υψηλής ποιότητας, πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό, δήλωσαν τότε αξιωματούχοι στο νησί της Καραϊβικής

Οι υποστηρικτές της συνωμοσίας έχουν ήδη “εξιχνιάσει” τον θάνατο του ΜακΆφι, επεξεργάζοντας τη σελίδα του στη Wikipedia για να δηλώσουν ότι δολοφονήθηκε. Η φαινομενική αυτοκτονία του έρχεται αφού μοιράστηκε tweets σχετικά με τις κακές συνθήκες στη φυλακή, δηλώνοντας ότι «υπάρχει μεγάλη θλίψη στη φυλακή, μεταμφιεσμένη ως εχθρότητα».

Λίγες ώρες μετά το θάνατό του, μια ανάρτηση με το γράμμα Q κοινοποιήθηκε στον λογαριασμό Instagram της McAfee, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Guardian. Η εικόνα είναι πιθανώς μια αναφορά στο QAnon – η αβάσιμη θεωρία συνωμοσίας ότι υπάρχει μια μυστική παγκόσμια τάξη σατανικών παιδεραστών που μάχεται κρυφά τον Donald Trump.