Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης φαίνεται ότι είναι αυτοχειρία, ενώ δεν προκύπτουν στοιχεία που να δείχνουν εγκληματική ενέργεια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η σορός του Σταύρου Δογιάκη φέρει δύο τραύματα από σφαίρες, ένα στο στήθος και ένα στο κεφάλι. Το τραύμα στο στήθος είναι διαμπερές και δεν μπορούσε να επιφέρει ακαριαίο θάνατο. Ενδεχομένως θα μπορούσε να προκληθεί θάνατος στη συνέχεια, από αιμορραγία.

Το δεύτερο τραύμα που φέρει η σορός του Σταύρου Δογιάκη από όπλο ήταν στο κεφάλι και αυτό που επέφερε τον ακαριαίο θάνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, βρέθηκε και δεύτερο σημείωμα τού –όπως όλα δείχνουν- αυτόχειρα Σταύρου Δογιάκη. Το σημείωμα βρέθηκε στο αυτοκίνητό του, το Smart, με το οποίο μετέβη στην περιοχή όπου έβαλε τέλος στη ζωή του. Εχει πιο απολογητικό ύφος -για την πράξη του- και φέρεται να ζητεί συγγνώμη από τον αδελφό του.

Ο 53χρονος αδελφός του Δογιάκη ήταν αυτός που ειδοποίησε χθες τις Αρχές για την εξαφάνισή του. Φέρεται, μάλιστα, να παρέδωσε στην αστυνομία σημείωμα του Σταύρου Δογιάκη, με υπόνοιες για αυτοκτονία, που βρήκε στο σπίτι του και τον όριζε κληρονόμο και διαχειριστή των οικονομικών του.

Προσπάθησε 2 φορές

Είναι συγκλονιστικό ότι ο 53χρονος προσπάθησε να αυτοκτονήσει αρχικά πυροβολώντας τον εαυτό του στην καρδιά. Όμως, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την πράξη του καθώς η πρώτη σφαίρα προκάλεσε διαμπερές τραύμα και δεν βρήκε στόχο με αποτέλεσμα να επιχειρήσει και δεύτερη φορά, ακουμπώντας το πιστόλι στον κρόταφο και πατώντας τη σκανδάλη, δίνοντας ουσιαστικά τη χαριστική βολή στον εαυτό του.

Λίγες ώρες πριν ανηφορίσει με το ασημί Smart στον Υμηττό, στη θέση Άη Γιάννης, βρέθηκε στο Μαρούσι. Οι κεραίες πιάνουν εκεί το τελευταίο στίγμα του κινητού του, πριν το απενεργοποιήσει για να σβήσει τα ίχνη του στο δάσος.

Το αν συναντήθηκε με κάποιον, οι αστυνομικοί προσπαθούν να το διερευνήσουν για να ρίξουν άπλετο φως στην πολύκροτη υπόθεση, ενώ το εννιάρι πιστόλι που χρησιμοποίησε ο αυτόχειρας, έχει σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για να εξεταστεί.