Υπάρχους αρκετές περιπτώσεις γυναικών που κατηγορήθηκαν για παιδοκτονία, όπως η Susan Smith, η Megan Huntsman και η Andrea Yates, οι οποίες σόκαραν την παγκόσμια κοινή γνώμη κάνοντας το αδιανόητο: σκότωσαν τα ίδια τους τα παιδιά.

Οι ειδικοί λένε ότι σε πολλές – αν όχι στις περισσότερες – περιπτώσεις οι γυναίκες που εμπλέκονται σε τέτοια εγκλήματα υποφέρουν από κάποια σοβαρή ψυχική ασθένεια.

Παρακάτω θα δούμε τις περιπτώσεις που τράβηξαν την προσοχή του κοινού τις τελευταίες δεκαετίες.

Megan Huntsman

Η Huntsman ομολόγησε την ενοχή της το 2015 για την ασφυξία ή τον στραγγαλισμό των έξι παιδιών της αμέσως μετά τη γέννησή τους από το 1996 έως το 2006 στο Pleasant Grove της Γιούτα. Έβαλε τα σώματα τους σε πλαστικές σακούλες, τα τοποθέτησε σε κουτιά και τα φύλαξε στο γκαράζ της, έως ότου τα βρήκε ο σύζυγός της το 2014. Η οικογένειά της είπε ότι είχε ιστορικό κατάχρησης ναρκωτικών και αλκοόλ. Πριν καταδικαστεί σε ισόβια, δήλωσε στο δικαστήριο: “Δεν ένιωθα αρκετά δυνατή για να γίνω μητέρα αυτών των μικροσκοπικών μωρών. Και με κάποιο τρόπο, ήθελα να αποφύγω την τρομερή ζωή που θα τους χάριζα.”

Deena Schlosser

Η Schlosser σκότωσε την 11 μηνών κόρη της το 2004, κόβοντάς της τα χέρια με ένα μαχαίρι, ενώ άκουγε γκόσπελ μουσική στο σπίτι της στο Plano του Τέξας. Είχε ιστορικό διπολικής διαταραχής, κατάθλιψης και επιλόχειας ψύχωσης, και η αστυνομία την βρήκε αιμόφυρτη, να κρατά το μαχαίρι, να τραγουδά ύμνους και να φωνάζει “Ευχαριστώ, Κύριε”. Οι άλλες δύο κόρες της δεν έπαθαν τίποτα. Κρίθηκε αθώα λόγω παραφροσύνης και μεταφέρθηκε σε κρατικό ψυχιατρείο.

Deanna Laney

Η Laney χτύπησε τους γιους της, ηλικίας 8, 6 και 14 μηνών, στο κεφάλι με έναν μεγάλο βράχο στο σπίτι της στο New Chapel Hill του Τέξας, το 2003. Το μικρότερο παιδί της επέζησε με εγκεφαλική κάκωση. Πρόκειται για μια βαθιά θρησκευόμενη γυναίκα που υπέφερε από ψυχωτικές αυταπάτες και εκπαίδευε τα παιδιά της στο σπίτι χωρίς να τα στέλνει σχολείο. Μια ψυχίατρος κατέθεσε στη δίκη της ότι πίστευε ότι έπρεπε να σκοτώσει τα παιδιά της ως δοκιμασία πίστης. Κρίθηκε αθώα λόγω παραφροσύνης και νοσηλεύτηκε σε κρατικό ψυχιατρείο, από το οποίο αποφυλακίστηκε το 2012.

Frances Newton

Πυροβόλησε θανάσιμα τον σύζυγο της, τον 7χρονο γιο και την 21 μηνών κόρη της στο Χιούστον του Τέξας το 1987, κατηγορώντας για τον θάνατο τους έναν έμπορο ναρκωτικών. Η αστυνομία διαπίστωσε ότι είχε συνάψει ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής για τον σύζυγο της, την κόρη της και τον εαυτό της, και ανέφερε αυτό ως κίνητρο. Η Newton καταδικάστηκε για τις δολογονίες το 1988 και εκτελέστηκε το 2005.

Susan Eubanks

Η Eubanks πυροβόλησε θανάσιμα τους τέσσερις γιους της, ηλικίας 4 έως 14 ετών, έξω από το σπίτι της στο San Marcos της Καλιφόρνια το 1997, υπό την επήρρεια αλκοόλ και ναρκωτικών, και μετά από καυγά με τον σύντροφο της σε ένα μπαρ. Στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε, πυροβολώντας την κοιλιά της. Εκείνη την εποχή έπαιρνε διαζύγιο και οι εισαγγελείς είπαν ότι σκότωσε τα παιδιά για να επιστρέψουν οι άνδρες που της είχαν ραγίσει την καρδιά. Σε ένα σημείωμα προς τον εν διαστάσει σύζυγο της, έγραψε: “Με πρόδωσες. Έχασα όλους όσους αγάπησα. Τώρα, ήρθε η ώρα να πάθεις το ίδιο”. Καταδικάστηκε για δολοφονία το 1999 και περιμένει την θανατική ποινή.

Andrea Yates

Η Yates ομολόγησε ότι έπνιξε τα πέντε παιδιά της, ηλικίας 6 μηνών έως 7 ετών, στην μπανιέρα του σπιτιού της στο Χιούστον του Τέξας, το 2001. Διαγνώσθηκε ότι είχε κατάθλιψη, επιλόχεια ψύχωση, σχιζοφρένεια και αυτοκτονικές τάσεις. Κρίθηκε αθώα το 2006 λόγω παραφροσύνης και νοσηλεύτηκε σε κρατικό ψυχιατρείο. Μετά τη σύλληψη της, είπε σε έναν ψυχίατρο της φυλακής: “Τα παιδιά μου δεν ήταν δίκαια. Τα άφησα να σκοντάψουν. Ήταν καταδικασμένα να χαθούν στις φωτιές της κόλασης”.