Ο κλάδος λιανικής στη Βρετανία έχει μια μακρά ιστορία, προσφέροντας τα πάντα. Από διεθνώς αναγνωρισμένες μάρκες έως μικρές βιοτεχνίες και επιχειρήσεις. Καθώς αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αγορές στην Ευρώπη, παρέχει μια σειρά ευκαιριών για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί. Από αγορές υψηλών προδιαγραφών έως “βιώσιμη μόδα”, ηλεκτρονικό εμπόριο και τεχνολογικές δυνατότητες, η Βρετανία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας στον εν λόγω κλάδο.

Ψώνια υψηλής ποιότητας

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός για την ελίτ των καταναλωτών, έχοντας μερίδιο της τάξης του 31% της αγοράς. Οι πλουσιότεροι αγοραστές του κόσμου ξοδεύουν κατά μέσο όρο πάνω από 29.000 £ σε καταστήματα της περιοχής, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, καθιστώντας την μια από τις πιο συναρπαστικές τοποθεσίες για την παροχή πολυτελών υπηρεσιών.

Λιανεμπόριο μέσω κινητού

Οι αγορές λιανικής μέσω κινητών είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο κομμάτι του κλάδου στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το 43% των συναλλαγών να πραγματοποιείται μέσω smartphone και tablet. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι εταιρείες του χώρου μπορούν να επωφεληθούν από αυτά τα δεδομένα, μαζί με τις εξαιρετικές δεξιότητες και του ταλέντου που υπάρχουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Βιώσιμη μόδα

Η περιοχή έχει στόχο τις καθαρές μηδενικές εκπομπές Co2 έως το 2050 και αλλάζει τα καταναλωτικά πρότυπα για να φτάσει στο στόχο αυτό. Το πρόγραμμα Sustainable Fashion Week ξεκίνησε την πρώτη εβδομάδα βιώσιμης μόδας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πιο συγκεκριμένα, επιδιώκει να ενδυναμώσει και να αναβαθμίσει τις κοινότητες, βοηθώντας τους να εξοπλίσουν μια πιο βιώσιμη σχέση με τη μόδα.

Υποστήριξη για startups

Το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει διάφορες νεοφυείς εταιρίες μέσω διαφόρων ιδρυμάτων. Η True είναι η μόνη εταιρεία λιανικής και καταναλωτικής επένδυσης και καινοτομίας στην Ευρώπη, η οποία παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες στον κλάδο.

Ηγέτης στο fıntech

Η περιοχή είναι επίσης παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη του fintech, το οποίο παρέχει πολλές από τις δεξιότητες που απαιτούνται στον τομέα της τεχνολογίας λιανικής. Οι εταιρείες τεχνολογίας χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη και αναλύσεις δεδομένων για να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα, την ικανοποίηση των πελατών και την υποστήριξη.

Εργοδότης

Το λιανικό εμπόριο είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης του ιδιωτικού τομέα στην περιοχή, με σχεδόν τρία εκατομμύρια εργαζόμενους. Αποτελεί πρωτοπόρο στο ηλεκτρονικό εμπόριο και την τεχνολογία λιανικής, με περισσότερα από £92 δισ. που πραγματοποιήθηκαν το 2021 μέσω διαδικτυακών πωλήσεων.

Βασικά περιουσιακά στοιχεία

Το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει πολλούς αξιόλογους πόρους και περιουσιακά στοιχεία, που κυμαίνονται από εμπορικά ακίνητα και logistics. Το UK Export Finance βοηθά τις εταιρείες  που δραστηριοποιούνται εκεί να κερδίσουν εξαγωγικά συμβόλαια.

Διαβάστε περισσότερα