Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και κληθείς να απαντήσει για τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή νέου προέδρου, είπε ότι «ποτέ δεν υπήρξε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που να μην είναι βουλευτής».

Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι το γεγονός πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι βουλευτής, δημιουργεί «έναν διχασμό στην άσκηση πολιτικής εκτός», καθώς, όπως ανάφερε, «χάνεται το σκέλος της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης και το κατά πόσο θα είναι αποτελεσματική αντιπολίτευση».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην περιοδεία του Στέφανου Κασσελάκη στο Βόλο, η οποία προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια, με τον Νίκο Βούτση να σημειώνει πως «το σημαντικό είναι ότι βρέθηκε εκεί με πραγματικό ενδιαφέρον καθώς και τα κλιμάκια του κόμματος, θέτοντας το ζήτημα των υποδομών», προσθέτοντας ότι «ο νέος πρόεδρος βάζει το δικό του αποτύπωμα στο τρόπο επικοινωνίας και άσκησης πολιτικής και αυτό κρίνεται».

Στη συνέχεια, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης διαθέτει μια άλλη λογική στην επικοινωνία, που έχει απήχηση στους νέους, κάτι που όπως ανέφερε ο ίδιος «δεν είναι αυτής της σχολής».

Επίσης, σοβαρό χαρακτήρισε το ζήτημα με την «λειψή σχέση» που έχει με τη πολιτική ο κ. Κασσελάκης γεγονός που θα δυσκολέψει την αντιπολίτευση στο κυβερνών κόμμα.

Σχετικά με τα «συντροφικά μαχαιρώματα» στο κόμμα, ο κ. Βούτσης είπε ότι το αφήγημα για «υπαίτιους και υπονομευτές από την προηγούμενη γενιά λειτουργεί διχαστικά».

Όσον αφορά το συνέδριο του κόμματος και πότε αυτό θα οριστεί, είπε ότι θα καθοριστεί ανάλογα με το πολιτικό σχέδιο.

Διαβάστε ακόμη: