Οι συνθήκες υποτονικής οικονομικής ανάπτυξης στο επίκεντρο των επενδυτών, με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να καταγράφουν έντονες απώλειες σήμερα Πέμπτη.

Ο πανευρωπαϊκός  δείκτης Stoxx 600 μειώθηκε κατά 1,3% μέχρι τα μέσα το πρωί. Όλοι οι κλάδοι και τα μεγάλα χρηματιστήρια να διαπραγματεύονται στο κόκκινο. Τα ταξίδια και οι μετοχές δραστηριοτήτων αναψυχής οδήγησαν τις απώλειες με πτώση 2,4%, ακολουθούμενες από τις μετοχές εξόρυξης, οι οποίες υποχώρησαν 2,1%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7316.6 μονάδες αρνητικός κατά 0,69%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται πτωτικά κατά 0,56%, στις 15688.47 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται χαμηλότερα κατά 2,26%, στις 7145.32 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 27810.8 μονάδες μειωμένος κατά 1,45%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 9371.2 μονάδες αρνητικός κατά 1,21%.

Στις ανακοινώσεις απο τον παγκόσμιο οικονομικό τοπίο, η δραστηριότητα του κινεζικού τομέα υπηρεσιών επιβραδύνθηκε σημαντικά τον Ιούνιο, σύμφωνα με την έρευνα του δείκτη Caixin/S&P Global, ενώ τα στοιχεία PMI για την ευρωζώνη έδειξαν ότι η επιχειρηματική παραγωγή συρρικνώθηκε τον περασμένο μήνα.

Σε αυτό το διεθνές πλαίσιο προστίθενται και τα πρακτικά της Federal Reserve των ΗΠΑ, απο τα οποία προέκυψε ότι οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ  θεωρούν ότι η περαιτέρω σύσφιξη πολιτικής, αλλά με βραδύτερο ρυθμό, είναι πιθανή. Τα πρακτικά έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα διχάστηκε στην απόφασή της να σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων τον Ιούνιο.

Σημειώνεται ότι οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού κατέγραψαν απότομη πτώση μετά τα νέα των πρακτικών της Fed, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ σημείωσαν πτώση νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Επίσημη πρώτη διαπραγμάτευση για την CAB στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Η βρετανική εταιρεία fintech CAB Payments έκανε το ντεμπούτο της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου την Πέμπτη, με φόντο μερικές εταιρείες που επέλεξαν να εισαχθούν στο Λονδίνο φέτος. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που το Λονδίνο είναι ένα καταπληκτικό μέρος για να εισαγάγετε μια εταιρεία», δήλωσε ο Bhairav Trivedi, Διευθύνων Σύμβουλος της CAB Payments, στο «Squawk Box Europe» του CNBC.

«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου», είπε ο Trivedi, προσθέτοντας ότι η εταιρεία του ήθελε να «ξεκινήσει» την αγορά fintech του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διαβάστε περισσότερα