Η  Goldman Sachs είναι πιθανό να προχωρήσει σε μεγάλη απομείωση για την εξαγορά του fintech δανειστή GreenSky το 2021, αφού επιδιώξει να πουλήσει την επιχείρηση, σύμφωνα με το CNBC.

Οι προσφορές για την επιχείρηση δανείων με δόσεις είναι πολύ χαμηλότερες από ό,τι ήλπιζε η Goldman, σύμφωνα με άτομα με γνώση της διαδικασίας πώλησης.

Υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο David Solomon, η  Goldman Sachs αγόρασε την GreenSky με έδρα την Ατλάντα για 2,24 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει στην επιτάχυνση της ώθησής της στη χρηματοδότηση των καταναλωτών.

Όμως μόλις 18 μήνες μετά την έναρξη δραστηριοτήτων της τράπεζας τον Σεπτέμβριο του 2021 που ανακοίνωσε τη συμφωνία, ο Solomon είπε ότι πουλούσε την επιχείρηση αφού οι αυξανόμενες απώλειες και η δυσλειτουργία στο τμήμα καταναλωτών της Goldman ανάγκασαν μια στρατηγική αλλαγή.

Μεγάλα ονόματα στον πρώτο γύρω προσφορών

Η KKR, η Apollo Global Management, η Sixth Street Partners, η Warburg Pincus και η Synchrony Bank ήταν μεταξύ των διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων και δανειστών που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο προσφορών, που ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου, σύμφωνα με τους ανθρώπους, οι οποίοι αρνήθηκαν να κατονομαστούν μιλώντας για την πώληση.

Οι εταιρείες αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

«Όλοι έρχονται χαμηλά και η ομάδα της Goldman συνεχίζει να πιέζει, χτυπώντας το τραπέζι για την αξία της», είπε ένας από τους πλειοδότες.

Η τράπεζα συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με μια μικρότερη ομάδα προσφερόντων αυτή την εβδομάδα με την ελπίδα να αυξήσει την τελική τιμή, σύμφωνα με τις πηγές.

Διαβάστε περισσότερα