Η Goldman Sachs μείωσε τις προβλέψεις της για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Κίνας ολόκληρου του έτους από 6% σε 5,4%.

Η Goldman Sachs έγινε η τελευταία τράπεζα της Wall Street που υποβάθμισε την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της Κίνας, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο χάνει τη δυναμική της μετά το άνοιγμα μετά τον κορωνοϊό.

Η επενδυτική τράπεζα μείωσε τις προβλέψεις της για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν ολόκληρου του έτους για το 2023 από 6% σε 5,4%, σημειώνοντας περαιτέρω αναταράξεις για την οικονομία.

Η ανάκαμψη από τα αυστηρά μέτρα περιορισμού του Covid-19 συνεχίζει να απογοητεύει λόγω των ήπιων οικονομικών δεδομένων, καθώς και της αυξανόμενης πίεσης στον τομέα των ακινήτων της.

Ενώ η εταιρεία βλέπει περαιτέρω κίνητρα, σημειώνει ότι τα μέτρα δεν θα είναι αρκετά για να ξεπεράσουν τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει, δηλαδή το εξασθενημένο συναίσθημα στην οικονομία.

Η τελευταία αναθεώρηση από την Goldman Sachs ακολουθεί την UBS, την Bank of America και την JPMorgan, που όλες έχουν υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις τους για το ΑΕΠ για την Κίνα για ολόκληρο το έτος.

Οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs πρόσθεσαν ότι υπάρχει μια σειρά από μακροοικονομικά ζητήματα που αντιμετωπίζει το έθνος.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα βλέπει επίσης περαιτέρω αδυναμία στο κινεζικό γουάν έναντι του δολαρίου ΗΠΑ λόγω των διαφορών των επιτοκίων με τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας που αναμένεται να χαλαρώσει περαιτέρω τη νομισματική της πολιτική, ενώ η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ υπαινίσσεται περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων στο μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα