Η ανεργία των νέων στην Κίνα αυξήθηκε σε ρεκόρ τον Μάιο, ενώ τα σημαντικά στοιχεία έχασαν τις προσδοκίες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Πέμπτη το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής.

Το ποσοστό ανεργίας για τους νέους ηλικίας 16 έως 24 ετών αυξήθηκε στο 20,8% τον Μάιο, ρεκόρ και πάνω από το υψηλό που είχε οριστεί τον Απρίλιο. Το ποσοστό ανεργίας για άτομα όλων των ηλικιών στις πόλεις ήταν 5,2% τον Μάιο.

Οι λιανικές πωλήσεις τον Μάιο αυξήθηκαν κατά 12,7% τον Μάιο σε σχέση με πέρυσι, κάτω από τις προσδοκίες για ανάπτυξη 13,6% που προέβλεπε δημοσκόπηση του Reuters.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 3,5% τον Μάιο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, πιο αργά από το 3,6% που αναμενόταν.

Οι αναλυτές προέβλεψαν αύξηση 4,4% στις επενδύσεις παγίων για τους πρώτους πέντε μήνες του έτους σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Οι επενδύσεις σε πάγια στοιχεία ενεργητικού για τους πρώτους πέντε μήνες του έτους αυξήθηκαν κατά 4% σε σχέση με πέρυσι, πιο αργά από το 4,4% που προέβλεπε το Reuters.

«Η εθνική οικονομία διατήρησε τη δυναμική ανάκαμψης», ανέφερε η στατιστική υπηρεσία σε μια ανακοίνωση στα αγγλικά.

Ωστόσο, το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής προειδοποίησε για επίμονες προκλήσεις από το διεθνές περιβάλλον και «εντεινόμενη πίεση» στην «εσωτερική διαρθρωτική προσαρμογή», χωρίς να διευκρινίσει πολλά.

Τα στοιχεία για τον Απρίλιο είχαν επίσης χάσει τις προσδοκίες των αναλυτών, αντανακλώντας τον τρόπο με τον οποίο η οικονομική ανάκαμψη της Κίνας από την πανδημία έχανε τη δυναμική της.

Ο εκπρόσωπος του Γραφείου Στατιστικής, Fu Linghui, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η ανάπτυξη του δεύτερου τριμήνου αναμένεται να είναι ταχύτερη από το πρώτο τρίμηνο, καθώς η συγκρίσιμη βάση από πέρυσι ήταν χαμηλή.

Διαβάστε περισσότερα