Οι KKR & Co. Inc, Mitsubishi Corporation και UBS Group ανακοίνωσαν σήμερα την υπογραφή στρατηγικής συμφωνίας από μια θυγατρική της KKR, η οποία εξαγοράζει όλες τις εκκρεμείς μετοχές της Mitsubishi Corp.-UBS Realty Inc. (“MC-UBSR”) από τη Mitsubishi και την UBS Asset Management (“UBS-AM”) σε μια συναλλαγή με μετρητά αξίας 230 δισεκατομμυρίων γεν ($2 δισ.).

Η MC-UBSR είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές ακινήτων στην Ιαπωνία η οποία ιδρύθηκε το 2000 ως κοινοπραξία μεταξύ της Mitsubishi και της UBS-AM. Σήμερα, είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές ακινήτων στην Ιαπωνία με 1,7 τρισεκατομμύρια γεν ($15 δισ.) σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση. Η επιχείρηση έχει περίπου 170 ειδικούς επαγγελματίες που διαχειρίζονται δύο REIT εισηγμένες στο Χρηματιστήριο του Τόκιο και συγκεκριμένα τις Japan Metropolitan Fund Investment Corporation (“JMF”) και Industrial & Infrastructure Fund Investment Corporation (“IIF”).

Η JMF, με περίπου 1,3 τρισεκατομμύρια γεν ($11 δισ.) σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση επενδύει κυρίως σε retail, γραφεία, ξενοδοχεία και άλλα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται σε αστικές περιοχές.