Το Bitcoin υποχώρησε τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αποκόμισαν κέρδη μετά το ράλι του Δεκεμβρίου.

Η τιμή του κρυπτονομίσματος ήταν πρόσφατα χαμηλότερα κατά περίπου 5% στα 41.557,62 δολάρια, σύμφωνα με το Coinbase, μετά από μια μεγάλη πτώση την Κυριακή το βράδυ που κάποια στιγμή το έφτανε στα 40.300 δολάρια. Το Bitcoin ξεπέρασε τα 44.000 δολάρια την περασμένη εβδομάδα και διαπραγματεύτηκε λίγο κάτω από αυτό το επίπεδο το Σαββατοκύριακο.

Εν τω μεταξύ, αιθέρας υποχώρησε περίπου 7% τη Δευτέρα στα 2.205,11 δολάρια, ενώ το token της Solana SOL υποχώρησε 7% και το XRP της Ripple έχασε περίπου 6%. Σύμφωνα με το Coin Metrics, το bitcoin και το ether βρίσκονται σε ρυθμό για τις χειρότερες μέρες τους από τις 18 Αυγούστου και τις 9 Μαρτίου, αντίστοιχα.

Οι μετοχές κρυπτογράφησης διαπραγματεύθηκαν επίσης προς τα κάτω. Coinbase και MicroStrategy υποχώρησε περίπου 6% έκαστος, ενώ οι εταιρίες εξόρυξης Bitcoin έπεσαν με διψήφια ποσοστά.

Riot Platforms και Marathon Digital , τα μεγαλύτερα αποθέματα εξόρυξης, έχασαν 12% και 11%, αντίστοιχα. Τα αγαπημένα της Wall Street στο CleanSpark και Iris Energy μειώθηκαν κατά 15% και 11%, αντίστοιχα.

Οι κινήσεις έρχονται μετά από μια ενίσχυση κατά 12% για το Βitcoin τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την Coin Metrics, καθώς αυξήθηκαν οι προσδοκίες ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ θα μπορούσε να εγκρίνει το πρώτο spot διαπραγματεύσιμο κεφάλαιο σε Bitcoin στις αρχές Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την Galaxy Digital εκτιμάται ότι το μέγεθος της αγοράς ενός ETF Bitcoin των ΗΠΑ είναι περίπου 14 τρισεκατομμύρια δολάρια τον πρώτο χρόνο μετά την κυκλοφορία, αυξάνοντας σε περίπου 26 τρισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο έτος.

Διαβάστε ακόμη: