Στον απόηχο του τελευταίου του ράλι, το Bitcoin φαίνεται να σχηματίζει έναν “χρυσό σταυρό” σε όρους τεχνικής ανάλυσης – ένας ανοδικός σχηματισμός που συνήθως θεωρείται σήμα αγοράς από τους traders.

Αυτός ο σχηματισμός εμφανίζεται όταν ένας βραχυπρόθεσμος κινητός μέσος όρος, όπως ο κινητός μέσος όρος 50 ημερών, υπερβαίνει τον μακροπρόθεσμο κινητό μέσο όρο.

Αυτήν τη στιγμή, ο κινητός μέσος όρος 50 ημερών (50-DMA) στο διάγραμμα του Bitcoin είναι πάνω από τον αντίστοιχο κινητό μέσο όρο των 100 και 200 ημερών.

Το Bitcoin αυξάνεται κατά 30% σε δύο εβδομάδες

Αφού παρέμεινε κάτω από το όριο των 30.000 δολαρίων για περισσότερους από δύο μήνες, το Bitcoin γνώρισε ένα σημαντικό ράλι την περασμένη εβδομάδα, οδηγώντας το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο σε σχεδόν 34.700 δολάρια – ένα επίπεδο που δεν παρατηρήθηκε από τον Μάιο του 2022.

Το Bitcoin διαμορφώθηκε στα 34.690 δολάρια τη στιγμή που γράφτηκε η γραφή τη Δευτέρα, κερδίζοντας σχεδόν 30% από τα μέσα Οκτωβρίου, όταν το κρυπτονόμισμα διαπραγματευόταν κάτω από τα 27.000 δολάρια.

bitcoinGoldencross

Εν μέσω του τελευταίου ράλι, το 50-DMA του Bitcoin πέρασε πάνω από τα 100- και 200-DMA, σηματοδοτώντας το σχηματισμό ενός μοτίβου γραφήματος γνωστό ως «χρυσός σταυρός». Αυτό το crossover υποδηλώνει μια πιθανή μετατόπιση της τάσης από μια πτωτική φάση σε μια ανοδική φάση, που συχνά ερμηνεύεται ως σήμα αγοράς από τους εμπόρους και τους επενδυτές.

Αυτοί οι κινητοί μέσοι όροι, που βρίσκονται στο εύρος τιμών μεταξύ 28.048 $ και 28.364 $, αποτελούν μια ισχυρή ζώνη στήριξης συρροής για το Bitcoin. Ανοδικά, το περιουσιακό στοιχείο κρυπτογράφησης αντιμετωπίζει ένα επίπεδο αντίστασης περίπου στα $36.400, ένα όριο που δεν έχει σπάσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Η εντυπωσιακή άνοδος του Bitcoin προέρχεται κυρίως από έναν νέο γύρο αισιοδοξίας μεταξύ των επενδυτών κρυπτογράφησης ότι οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ σύντομα θα λάβουν πράσινο φως για το πολυαναμενόμενο spot διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο Bitcoin (ETF).

Διαβάστε ακόμη: