H Βουλή υιοθετεί το αγέννητο παιδί του άτυχου κυβερνήτη Χρήστου Μουλά που έχασε τη ζωή του στο μοιραίο Canadair που έπεσε στην Κάρυστο στην προσπάθεια κατάσβεσης.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, αποφασίστηκε η Βουλή να «υιοθετήσει» το αγέννητο παιδί.

Η σύζυγος του Χρήστου Μουλά βρίσκεται στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Απονεμήθηκε βαθμός αντιπτεράρχου στους πεσόντες πιλότους Μουλά και Στεφανίδη 

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ειδική τιμητική τελετή στη μνήμη των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, Χρήστο Μουλά και Περικλή Στεφανίδη, που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους όταν συνετρίβη το Canadair στην Κάρυστο.

Έγινε έπαρση της σημαίας η οποία στη συνέχεια θα μείνει να κυματίζει μεσίστια λόγω του τριήμερου πένθους που έχει κηρυχθεί, ενώ στους δύο αδικοχαμένους ιπτάμενους η απονεμήθηκε ο βαθμός του αντιπτεράρχου.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ήταν παρών στην τελετή, καθώς και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων που στάθηκε ακίνητη και σιωπηλή στην είσοδο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ενώ σε όλα τα μπαλκόνια του κτιρίου βρίσκονταν στρατιωτικοί από όλα τα όπλα σε ένδειξη φόρου τιμής.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι «η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή μαζί με τη μνήμη όσων ιπταμένων έχουν χάσει τη ζωή τους επιδεικνύοντας αυταπάρνηση εν ώρα υπηρεσίας στη διαρκή μάχη για την προστασία της εθνικής αξιοπρέπειας, της ζωής, της περιουσίας των Ελλήνων και του φυσικού περιβάλλοντος της πατρίδας μας. Θα ήθελα να επαναλάβω το αυτονόητο:

Ουδέν πτητικό μέσο επιχειρεί χωρίς προηγούμενο τεχνικό έλεγχο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω λοιπόν τους τεχνικούς της Πολεμικής μας Αεροπορίας, γιατί χάρη στον συνεχή μόχθο και την προσπάθειά τους έχουν τη δυνατότητα να επιχειρούν τα πυροσβεστικά εναέρια μέσα και πάλι. Ειλικρινή, βαθύτατα συλλυπητήρια στις οικογένειες των πιλότων μας και στην μεγάλη οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας».

Το στρατιωτικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ αποχαιρετώντας τους δύο πιλότους πέταξε στον αέρα τα στρατιωτικά καπέλα, ενώ αμέσως μετά τελέστηκε μνημόσυνο και τρισάγιο στον ιερό ναό που βρίσκεται μέσα στους χώρους του στρατοπέδου Παπάγου όπου στεγάζεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

https://twitter.com/NikosDendias/status/1684460585549795328

Διαβάστε περισσότερα