Το χειρότερο σενάριο επιβεβαιώθηκε για τους δύο χειριστές του Canadair, που συνετρίβη στον Πλατανιστό Καρύστου.

Είναι ο 34χρονος κυβερνήτης του Canadair, σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο συγκυβερνητής Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΥΠΕΘΑ

Κήρυξη τριήμερου πένθους στις Ένοπλες Δυνάμεις για την απώλεια ζωής των χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215 Mε απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.

xeiristes_canadair_maketa

Υπενθυμίζεται ότι το Canadair κατέπεσε στις 14:52, όπως ανέφερε η ανακοίνωση του ΓΕΑ. Όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από τη Νέα Αγχίαλο Βόλου στις 12:00 για να συνδράμει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κάρυστο και συγκεκριμένα στην περιοχή Πλατανιστός.

Διαβάστε περισσότερα