Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, δήλωσε σήμερα από την Αργαλαστή Πηλίου, όπου βρέθηκε για τα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου Νοτίου Πηλίου, ότι «το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών».

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας «Γεγονότα» για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο επανεξέτασης της ρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση, η οποία καταργεί το δικαίωμα των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης να θέτουν θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι στόχος είναι να διασφαλιστεί η λειτουργική, αποτελεσματική και ουσιαστική λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων, με την αποφυγή ατέρμονων συζητήσεων για άσχετα θέματα.

Μάλιστα, ο Μάκης Βορίδης άφησε ξεκάθαρα αιχμές κατά των παρατάξεων του ΚΚΕ λέγοντας ότι γίνεται κατάχρηση από ορισμένες πλευρές της δυνατότητας που παρέχεται για εισαγωγή θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης και κυρίως ψηφισμάτων.

«Είμαι ανοιχτός να συζητήσουμε τον εξορθολογισμό του πλαισίου, αλλά να μπορούν τα Δημοτικά Συμβούλια να είναι παραγωγικά», είπε.

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες για εκλογές: Έχω δώσει επαρκείς απαντήσεις

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε για το θέμα των πρόωρων εκλογών, στη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Δεν έχω να προσθέσω τίποτα για το θέμα. Νομίζω ότι έχω δώσει επαρκείς απαντήσεις σε συνεντεύξεις που έχω δώσει τις τελευταίες ημέρες. Θα πω μόνο ότι η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της με ακόμη μεγαλύτερη μεταρρυθμιστική ένταση και διάθεση. Κανένας υπουργός δεν έχει κατεβάσει κανένα μολύβι κι έχουμε ακόμα πλούσια δουλειά να κάνουμε».

Και συμπλήρωσε, στη συνέχεια, ότι «Η κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά τη δουλειά της απερίσπαστη από την όλη φιλολογία η οποία αναπτύσσεται γύρω μας. Εξάλλου θα εισέλθουμε σύντομα στον 4ο χρονο της διακυβέρνησής μας. Έχω πια αρκετή εμπειρία να γνωρίζω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να σας πείσω ότι δεν θα γίνουν εκλογές ή δεν θα γίνει ανασχηματισμός. Αυτά είναι τα δύο θέματα στα οποία διαρκώς επανέρχεστε όταν δεν έχετε κάτι άλλο να με ρωτήσετε».