Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση αναφορικά με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, απαντώντας κατηγορηματικά ότι «το υπουργείο του είναι πάντας έτοιμο – ως οφείλει – για τη διεξαγωγή τους, αλλά όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και περίπου στο τέλος της άνοιξης του 2023».

Ο κ. Βορίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε και στο θέμα των πυρκαγιών που ξέσπασαν τις τελευταίες μέρες και κυρίως σε αυτή της Βούλας όπου παρατηρείται ένα γαϊτανάκι μετάθεσης ευθυνών, σημειώνοντας ότι «καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσουμε ότι υπάρχουν δυο διαφορετικά πεδία ευθυνών. Το πολιτικό που αφορά και το θεσμικό πλαίσιο και το επιχειρησιακό που αφορά τις ενέργειες επί του πεδίου».

Μάλιστα, απαντώντας σε δήμαρχους που καταγγέλλουν μειωμένη χρηματοδότηση για την αντιπυρική περίοδο, τόνισε ότι φέτος τα χρήματα που δόθηκαν από το Υπουργείο στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι περισσότερα από αυτό που δόθηκαν το 2020 και το 2021.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα εφημερίδων για μέτρα που αφορούν στην εξοικονόμηση ενέργειας στο δημόσιο τομέα, είπε ότι υπάρχει μια σχετική συζήτηση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, αλλά ακόμη δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Σχετικά με το μείζον θέμα της ακρίβειας, είπε συγκεκριμένα για τα καύσιμα ότι η Κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και αφού θα δούμε τις δημοσιονομικές δυνατότητες θα ληφθούν και τα απαραίτητα μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών.

Για την ακρίβεια στα τρόφιμα, είπε ότι πιστεύει πως ο καταλληλότερος τρόπος για να συγκρατηθούν οι τιμές, είναι η ενίσχυση των παραγωγών και στο πλαίσιο αυτό εργάζεται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο ygeiamou, έβαλε τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές έβαλε εκ νέου ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας πως θα εξαντληθεί η τετραετία καθώς αυτό πιστεύει ότι ορίζει η θεσμική τάξη.

Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα «πότε θα γίνουν εκλογές», ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Εχω πει ότι θα εξαντληθεί η τετραετία. Θέλω όμως να πω και κάτι ακόμα» σημείωσε αρχικά, για να απαντήσει ενδιαμέσως στο εμβόλιμο ερώτημα «γιατί;» με τη φράση «γιατί αυτό πιστεύω ότι ορίζει η θεσμική τάξη».

«Θα σας πω και κάτι ακόμα όμως το οποίο πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό» επέμεινε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, τόνισε ότι «Από τον Ιούλιο και μετά θα μπούμε στον τέταρτο χρόνο της κυβέρνησης. Έχω δεσμευθεί ότι σε καμία περίπτωση το γεγονός ότι βλέπουμε πια το τέλος της κυβερνητικής θητείας δεν είναι άλλοθι για να σταματήσουμε να παράγουμε κυβερνητικό έργο με τους ίδιους ρυθμούς με τους οποίους το κάναμε μέχρι τώρα. Και το κυβερνητικό έργο για το επόμενο εξάμηνο είναι είναι εξαιρετικά πλούσιο, όπως και θα είναι και πολύ πλούσιο μέχρι τον Αύγουστο που θα κλείσει για λίγες εβδομάδες η Βουλή».

«Είναι όμως επίσης πάρα πολύ σημαντικό, καθώς έχουμε μπροστά μας ουσιαστικά 12 μήνες μέχρι τις εκλογές, να μην εγκλωβιστεί η χώρα σε μία αφόρητη πολιτική τοξικότητα και σε έναν πολιτικό διάλογο ο οποίος θα γίνεται με κραυγές, με κατηγορίες, χωρίς προγραμματική επιχειρηματολογία και που τελικά το μόνο το οποίο θα κάνει είναι να αποξενώσει ακόμα περισσότερο τους πολίτες από την πολιτική».