Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, απαντώντας σε ερώτηση σήμερα το πρωί για την πιθανότητα να χρειαστούν ακόμα και τρίτες εκλογές, τόνισε πως «επειδή μπορεί να δημιουργηθεί μία κατάσταση ευφορίας λόγω της μεγάλης διαφοράς στις πρώτες εκλογές, να επισημάνουμε πως το όριο της αυτοδυναμίας σε 7κομματική βουλή είναι κοντά στο 40%».

Ο κ. Βορίδης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στις κάλπες της 25ης Ιουνίου, ενώ εξήγησε γιατί η ΝΔ θέλει αυτοδυναμία.

Παράλληλα, ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε πως «το ΠΑΣΟΚ αντί να ενδιαφέρεται για τη διακυβέρνηση της χώρας, το ΠΑΣΟΚ μας υποδεικνύει εταίρους. Το ΠΑΣΟΚ θέλει συγκυβέρνηση ΝΔ-ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗ για να μην έχει καμία ευθύνη».

Ο Μάκης Βορίδης συνέχισε τα «πυρά» του κατά του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Νομίζω ότι ο πρωθυπουργός αλλά και όλοι μας λέμε το αυτονόητο είναι προκειμένου να αποφασίσουμε ποιος θα είναι στην κυβέρνηση.

Εμείς λέμε πως η κυβέρνηση πρέπει να είναι αυτοδύναμη, αλλά λέμε και τι θα γίνει στην περίπτωση που δεν είναι αυτοδύναμη η κυβέρνηση.

Το ζήτημα της αυτοδυναμίας κρίνεται σε αυτές τις εκλογές. Το ποιος θα είναι πρώτος, κρίθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις πρώτες εκλογές.

Το ζήτημα στο θέμα των συνεργασιών, έχουμε πλέον ένα διαφορετικό πολιτικό περιβάλλον. Με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει καμία πιθανότητα σύγκλησης, στο δε ΠΑΣΟΚ υπάρχει μία καθαρή θέση. Ο κ. Ανδρουλάκης λέει και 147 να έχετε, μην κοιτάτε από εδώ.

Κατά τη γνώμη μου υπάρχει μία φιλοδοξία του ΠΑΣΟΚ και λέει ότι βλέπει ότι πήγε καλά στις εκλογές, βλέπει μία περιδίνηση στο ΣΥΡΙΖΑ και μία ευκαιρία να πάει καλύτερα στις εκλογές. Αν μπω στην κυβέρνηση χάνω αυτή τη δυνατότητα. Αρα με αυτό το πολιτικό περιβάλλον σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας τι γίνεται.

Η εκτίμηση μου είναι ότι εμείς το λέμε αυτό ότι επειδή μπορεί να δημιουργηθεί μία κατάσταση ευφορίας λόγω της μεγάλης διαφοράς στις πρώτες εκλογές, να επισημάνουμε πως το όριο της αυτοδυναμίας σε 7κομματική βουλή είναι κοντά στο 40%».

Διαβάστε περισσότερα