Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο OPEN, τόνισε ότι «πρέπει να υπάρχει μια αξιόπιστη πολιτική δύναμη στη χώρα για να βρίσκεται απέναντι στη Νέα Δημοκρατία».

Ο κ. Ανδρουλάκης εξαπέλυσε, παράλληλα, νέα «πυρά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αναφέρθηκε και στον Χάρη Καστανίδη.

Αρχικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τρεις μεγάλους στόχους στις προγραμματικές του θέσεις:

  • Ανθεκτική παραγωγική βάση που να αντέχει στους παγκόσμιους κλυδωνισμούς
  • Δίκαιη φορολόγηση
  • Ισχυρό κοινωνικό κράτος

Την ίδια ώρα, ζήτησε μείωση των φόρων σε βασικά αγαθάγια όσο διαρκεί η κρίση που έχει προκληθεί λόγω της ενέργειας. «Είναι δίκαιο τα νησιά που έχουν πρόσφυγες να έχουν μειωμένο ΦΠΑ, ενώ μικρότερα νησιά να μην έχουν;» διερωτήθηκε ο ίδιος και εστίασε και στο ζήτημα του δημογραφικού προβλήματος.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Ανδρουλάκης στράφηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα: «Για να μην κάνει παρέλαση η ΝΔ, πρέπει να υπάρχει ισχυρή και αξιόπιστηαντιπολίτευση», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέροντας στη συνέχεια ότι «υπάρχει αναξιόπιστη αντιπολίτευση».

Ακόμη, ξεκαθάρισε ότι δεν θα σκεφτεί την περίπτωση για κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία. «Δεν θέλω να χαϊδέψω αυτιά και να κλέψω ψήφους», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για τα παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ενσωματώθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ και την περίπτωση να επιστρέψουν στο κόμμα, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο δε θα συμβεί. «Τα στελέχη τα οποία απέδειξαν ότι το ήθος τους είναι με πυξίδα την καρέκλα, σε καμία περίπτωση δεν θα δώσω τη δυνατότητα επιστροφής».

Επιπλέον, επισήμανε ότι «δεν πήρα καμία έδρα του κ. Καστανίδη, δεν ζητώ αποστρατεία από κανέναν».

Για το δημογραφικό

Αναφερόμενος στο δημογραφικό ζήτημα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Ποιο είναι το μεγαλύτερο εθνικό ζήτημα της Ελλάδας; Το δημογραφικό. Τι λέμε λοιπόν στον κ. Μητσοτάκη; Απλά πράγματα. Ιδού η λίστα φορολόγησης της οικογένειας χωρίς παιδιά και της οικογένειας με δύο παιδιά σε ένα πακέτο χωρών του ΟΟΣΑ. Τι λέει αυτή η λίστα; Η Ελλάδα έχει τρεις μονάδες διαφορά μεταξύ μιας οικογένειας με δύο παιδιά από μια οικογένεια χωρίς παιδιά, όταν η Πορτογαλία έχει 10 μονάδες διαφορά, η Τσεχία 14 μονάδες, η Ιρλανδία 15 μονάδες.

Οι μόνες χώρες που δεν έχουν – παγκοσμίως τώρα μιλάω – καμία διαφορά, είναι η Τουρκία και το Μεξικό, διότι δεν έχουν δημογραφικό πρόβλημα. Όλες οι χώρες με δημογραφικό πρόβλημα τι κάνουν; Η πρώτη προτεραιότητα είναι να δημιουργήσουν φορολογικά κίνητρα για οικογένειες με δύο παιδιά.

Αυτό που λέμε, λοιπόν, είναι υπερφορολόγηση; Φορολογική δικαιοσύνη είναι να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό».

Για τη φορολόγηση των μερισμάτων

Σχολιάζοντας τα όσα έχουν συζητήσει για τη φορολόγηση των μερισμάτων, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Μας ψέγουν για τα μερίσματα. Ορίστε ο χάρτης της Ευρώπης για τα μερίσματα. Τώρα υπάρχει flatφόρος 5%. Που υπάρχει flat φόρος 5%; Μόνο στη Λιθουανία. Πού ταιριάζουμε με τη Λιθουανία; Στο ότι έχουμε το χειρότερο σύστημα υγείας, με αποτέλεσμα ο λαός να πληρώνει τεράστια ποσά από την τσέπη για υγεία και παιδεία.

Τι λέμε; Κλιμακωτά. Μέχρι 50.000 το ίδιο που είναι και σήμερα, που είναι και η μεγάλη πλειοψηφία. Δεν μιλώ για τα κέρδη των επιχειρήσεων, αυτά είναι σταθερά 22%. Εμείς, αν μπορεί να μειωθεί, είμαστε υπέρ στο να μειωθεί. Εμείς μιλάμε μόνο για το μέρισμα».

Διαβάστε περισσότερα