Σήμερα (17/02), ο κ. Ζελένσκι ανέφερε ότι «δε θα πρέπει να υπάρχουν ταμπού σε ό,τι αφορά την προμήθεια οπλισμού προς την Ουκρανία, διότι χρειαζόμαστε όπλα προκειμένου να υπερασπισθούμε την κυριαρχία μας», μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Κίεβο, λίγο πριν από την έναρξη της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.

«Μοιραζόμαστε κοινή αντίληψη με την Ολλανδία»

«Δε θα πρέπει να υπάρχει κανένα ταμπού για την προμήθεια και τη στήριξη με όπλα προς τον στρατό, την Ουκρανία μας, διότι στηρίζει και προστατεύει την κυριαρχία μας», τόνισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο επικεφαλής του ουκρανικού κράτους έχει ζητήσει επανειλημμένως περισσότερα όπλα από τους δυτικούς συμμάχους, αλλά και ταχύτερες παραδόσεις, ώστε να αντιμετωπίσει τις ρωσικές δυνάμεις που εισέβαλαν στην πατρίδα του, σχεδόν έναν χρόνο νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, η Ουκρανία θέλει μαχητικά αεροσκάφη, περισσότερα τεθωρακισμένα και οπλισμό μεγάλου βεληνεκούς, με σκοπό να συνεχίσει την προσπάθεια αναχαίτισης του ρωσικού στρατού.

Διαβάστε ακόμη: