Σήμερα (09/02), ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επεσήμανε ότι η πατρίδα του θα αποτελέσει νέο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την τελική νίκη στον πόλεμο με τη Ρωσία.

«Βρισκόμαστε ακόμη πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ουκρανία θα γίνει μέλος», τόνισε σε ομιλία προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, χαρακτηρίζοντας την Ουκρανία ως «μία χώρα που νικά».

Η Ουκρανία έλαβε το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ένωση τον περασμένο Ιούνιο, όμως, η διαδικασία παίρνει αρκετά χρόνια. Ο κ. Ζελένσκι ανέφερε ότι το Κίεβο και οι Ευρωπαίοι εταίροι υπερασπίζονται τους εαυτούς τους, έναντι μίας «ιστορικής» επίθεσης από τη Ρωσία.

«Ευρώπη, υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας απέναντι στη μεγαλύτερη αντί – ευρωπαϊκή δύναμη του σύγχρονου κόσμου. Εμείς, οι Ουκρανοί, είμαστε στο πεδίο της μάχης, μαζί με εσάς», σημείωσε, ενώ, ευχαρίστησε τους συμμάχους της Ουκρανίας για τη στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια που παρείχαν μετά τη ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου, υποστηρίζοντας πως «ευχαριστούμε όλους όσοι συνδράμουν με τα απαραίτητα. Όπλα και πυρομαχικά, ενεργειακό εξοπλισμό και καύσιμα, χιλιάδες πράγματα, που χωρίς αυτά, δε θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε εν μέσω ολοκληρωτικού πολέμου».

Διαβάστε ακόμη: